Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Завжди відчинені двері…

Охорона дитинства є одним із стратегічних загальнонаціональних пріоритетів державної політики України. Всебічний розвиток дітей тісно пов’язаний з умовами, в яких вони зростають. На жаль, не кожному малюку у нашій державі щастить народитися у благополучній сім’ї, де йому надаються всі умови для повноцінного проживання та виховання.

Коли батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків, коли виникає загроза життю та здоров’ю дитини, постає питання про вилу-чення дитини із родини та її тимчасове влаштування.

На території нашого міста функціонують два комунальні Центри соціально-психологічної реабілітації дітей Криворізької міської ради. Дані заклади створені для соціального захисту та тимчасового перебування дітей віком від трьох до 18-ти років, які опинилися в складних життєвих обставинах, надання їм комплексної соціальної, психологічної, педагогічної, медичної, правової та інших видів допомоги.

Відповідно до Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» працівниками служби  здійснюється нагляд за умовами утримання вихованців Центрів.

Під час осінніх канікул працівниками служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради відвідано вихованців комунальних Центрів реабілітації та організовано для них виставу лялькового театру.

Затишок, турбота, дбайливе ставлення та доброзичлива атмосфера, що панують у комунальних дитячих закладах, сприяють позитивному проходженню реабілітації та поверненню у біологічні родини, родини опікунів та прийомні сім’ї.