Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кам'яні мережива Землі

Наука геологія. Що ж вона вивчає? Геологія - наука про булову та історію земної кори.

На допомогу учням 8-х класів Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 120 Криворізької міської ради Дніпропетровської області у вивченні шкільного предмета географія, бібліотека-філіал № 15 комунального закладу культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради організувала геологічний путівник "Кам'яні мережива Землі", щоб поговорити про гірські породи, мінерали, кристали, самоцвіти...

Камені... Вся історія людства записана в камені і наша планета веде свій "кам'яний" щоденник. Камені такі різні та й використання їх також різноманітне. Одним камінням люди вклоняються, вважають священними, інші змушуємо працювати на себе. З каменю ми будуємо житло, використовуємо у промисловості, носимо як прикраси.

Ми живемо у величезному, мало вивченому світі і не підозрюємо, що вивчення каміння, їх властивостей збагатило б наш досвід у всіх сферах знань.

Щоб більш широко, докладно розповісти дітям про ці чудові і загадкові мінерали, ми запросили досвідчену у цій справі людину - майстриню з декоративно-прикладного мистецтва, яка виготовляє прикраси з натурального каменю, художницю, письменницю Вікторію Галех. Вона не тільки цікаво розповіла про природу і якості різних каменів, про їх вплив на людину, а й показала присутнім свої вироби. Ця частина заходу особливо зацікавила дівчаток, які з задоволенням розглядали, приміряли прикраси.

Щиро дякуємо Вікторії Вікторівні за цікаву розповідь.