Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Між мамою і татом

Майже кожен з нас малював у своїй уяві та у дитячих малюнках щасливих тата й маму, які йдуть, тримаючи за руки веселе дитя!

Але життя вносить свої корективи, трапляється, що життєві “ножиці” поділяють дитячий малюнок навпіл.

Останнім часом все більше звертаються до органу опіки і піклування з питання розв`язання непорозумінь між татом і мамою щодо зустрічей з дитиною, участю у її вихованні та спілкуванні з нею. Очевидним є те, що сімейні пари не знаходять порозуміння між собою і подальше спільне проживання стає нестерпним. Ті, хто не мають дітей, вирішують питання розлучення і подальшого життя дуже просто. А як бути тим сім'ям, де є діти? Як пояснити малюку, що тато або мама мають іншу сім'ю? Для малечі незрозумілим є те, що у тата чи мами може бути хтось інший, крім своєї, рідної малюкові, сім'ї.

Ускладненням та трагедією для дітей є той фактор, що залишений і ображений один з подружжя, частіше це буває мама з дитиною, намагається помститися іншому, використовуючи дитину. Ось і виникає бажання звернутися до органу опіки та піклування з проханням врегулювати питання взаємовідносин з дитиною того з батьків, хто проживає окремо від неї.

Питання визначення порядку участі батька/матері у вихованні та спілкуванні з дитиною належить до повноважень виконкому районної у місті ради. Заяву одного з батьків та пакет документів до неї уважно розглядають члени комісії з питань захисту прав дитини. На засідання комісії запрошуються тато й мама, до яких у членів комісії є серйозні запитання: чому мама позбавляє дитину такого важливого спілкування з батьком?, чому батько не може безперешкодно навідувати доньку і сина, граючись з ними, даруючи їм не тільки подарунки, а й свої батьківські тепло і увагу?

Невже особиста образа, жага помсти настільки засліпили очі батькам, щоб не розуміти маленьких сердець, тих сердець, в яких є вдосталь місця як для мами, так і для тата!

Задля вирішення проблем, які виникли в родині, необхідно звертатися до фахівців із соціальної роботи Криворізького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, дільниці якого знаходяться за адресами: вул. Співдружності, 97а та вул. Космонавтів, 43, а також до служби у справах дітей виконкому районної у місті ради за адресою: вул. В. Великого, 32, каб. 103.

Пам'ятаймо, що шлюб і сім'я базуються, насамперед, на любові, а любов не може заподіяти болю і зла батькові чи матері найпрекрасніших та найулюбленіших людей на світі для сина чи доньки!