Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Надання адмінпослуг під час карантину

Під час карантину рекомендовано утриматися від візитів до будь-яких державних установ. Але отримання певних адміністративних послуг є вкрай важливим для реалізації своїх прав та підтримки належного рівня життя. Тому Мінцифра підготувала перелік адміністративних послуг, які можна отримати за невідкладних обставин під час карантину. Відповідну постанову було ухвалено Кабінетом Міністрів 20 березня.

Реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання є саме такою послугою.

До відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради, тільки за період карантину звернулось 2 703 мешканці району з питання «прописки та виписки».

Звернулись онлайн через портал державних послуг iGov – 573 особи.

Скористались послугою одночасної реєстрації місця проживання із зняттям з попереднього місця проживання – 160 осіб. Опрацьовано 254 повідомлення про зняття з реєстрації місця проживання особи які надійшли до відділу від інших органів реєстрації.

Отримали довідки про реєстрацію місця проживання 5 403 мешканці району.

Установи, у тому числі державні, самостійно отримують інформацію про зареєстрованих у житловому приміщені у службовців органів місцевого самоврядування. З початку карантину працівниками відділу відпрацьовано 4 689 запитів на інформацію від державних органів (суди, прокуратура, органи пробації, виконавчої служби, міграційної служби, нотаріальні та адвокатські запити).

Невідкладні послуги надаються з дотриманням обмежувальних у період карантину, у тому числі санітарних, заходів і споживачами, і службами.

Нагадуємо що відповідно до постанови Головного санітарного лікаря України від 09. 05. 2020 № 16 контактний прийом заявників здійснюється виключно за попереднім записом:

- онлайн, через портал державних послуг iGov (https://igov.org.ua/)

- e-mail: [email protected];

- за телефоном 94-82-15