Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Успішний старт 2020-2021 навчального року

«Щиро вас вітаємо, діти

 наші любі! Офлайн вас

 зустрічаємо, не в Гуглі, не в

Ютубі  ...»

Як же сумували школи за учнями, гамірливими перервами, дитячим сміхом і «живими» уроками. Нарешті дочекалися ! Першого вересня цьогоріч заклади загальної середньої освіти району, як і вся Україна, відсвяткували День знань у новому форматі.

У більшості закладів для учнів перших та одинадцятих класів святкування було організовано на шкільних подвір’ях. Адже для випускників - це свято стало останнім першим дзвоником в їхньому шкільному житті, а для першокласників - першим. Для решти школярів відбулися святкові зустрічі з класними керівниками.

По новому лунав перший дзвоник і в КЗШ № 41: не тримали одиннадцятикласники малечу за руки, але за традицією супроводжували їх до класів. Лідери шкільного самоврядування підбадьорили першокласників і майбутніх  випускників своїм напутнім словом, нагадали всім про правила перебування в закладі в умовах карантину.

Директора КЗШ № 21 було викрадено злодіями, а з учнями на подвір’ї проводився флешмоб героєм з комп’ютерної гри Майнкрафт. Після святкової зустрічі для учнів 1-х класів був проведений квест школою, щоб краще з нею познайомитись. Після виконання усіх завдань кожен клас отримав подарунок від майбутніх випускників у вигляді спортивного інвентаря для рухливих ігор на свіжому повітрі. Для учнів 2-10 класів було організовано святкові заходи по класам, щоб уникнути скупчення дітей: рухливі ігри, квести, інтерактивні вправи та нетрадиційні форми виховної роботи. Протягом дня для всіх бажаючих була організована фотозона.

Учні 1 та 11 класів КЗШ № 51 були запрошені до «ART резиденції знань», де маленькі першачки та випускники мали змогу привітати один одного, подарувати подарунки та нарешті відчути радість спілкування з друзями та вчителями. Для всіх учнів школи був проведений Перший урок «Покажемо себе Європі». Класними керівниками для дітей було підготовлено багато інтерактивних вправ для знайомства, обміну враженнями та емоціями від літа, деякі уроки були проведені на свіжому повітрі.

Не залишилось осторонь і питання проведення інтерактивних уроків на тему: «Правила респіраторної гігієни і як захиститися від COVID-19».

Учні 7-Б класу КНВК № 35 «Імпульс» заповнювали «капсулу часу», написавши про свої мрії, емоції, думки та враження про літо, а потім пограли у гру «100 щирих слів», під час якої побажали один одному усього найкращого новому навчальному році. А учні допрофільного 8-А класу створили модель «Анкета суперового учня».

У КЗШ № 120 для учнів 2-А класу  проведено ігровий квест «Знову разом. Літо на всі 100», а учні 3-А класу відзначили День знань на свіжому повітрі, пройшовши квест «Подорож країною Доброти» на шкільному майданчику. Учні 9-А класу поглиблювали свої знання про Україну, її традиції, видатних особистостей під час інтелектуально-пізнавальної гри «Розкажи Європі про себе».

 На  учнів  перших та одинадцятого класів КЗШ № 122 чекало захопливе театралізоване дійство. Випускники разом із офіцером патрульної поліції в     м. Кривий Ріг, персонажами улюблених мультиків, чиї ролі майстерно виконали старшокласники та  молоді вчителі,  влаштували "випробування" для першокласників. За кожне виконане завдання директор школи вручала дітлахам частинку пазлу. Кожен клас, зібравши пазли, отримав картинку із зображенням школи і відповідь, де знайти ключ від класної кімнати. Справжньою прикрасою дійства став хореографічний колектив «Фантазія», учасниці  утворили арочку із рушників, під якою в школу на Перший урок зайшли наймолодші та найстарші учні. 

Першокласники КЗШ № 43 поринули у світ пригод, де взяли участь у святковому квесті «Подорож до країни знань», під час якого активно виконували завдання, долучалися до ігор, бадьоро провели час, познайомились зі школою та вчителем. Сповнені позитивних вражень першачки попрямували на свій перший урок.

На подвір’ї КЗШ № 31 лунала весела музика, бажаючих виставити свої фото в соціальних мережах, очікували яскраві фотозони. А біля входу до школи вчителями організовано для кожного учня школи безпрограшну лотерею: хтось отримав один додатковий бал до оцінки з будь-якого предмету за відповідь на уроці, а хтось можливість один раз не виконати домашнє завдання.

У кожному класі День знань пройшов організовано, злагоджено, а головне -унікально та  креативно. Дотримання дистанції та інші обмеження не стали на заваді гарному настрою та успішному старту 2020-2021 навчального року.