Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Вперше Масляні гуляння Саксаганського району відбулися у сквері «Квітка Кривбасу»

У суботу, 10 березня, у сквері «Квітка Кривбасу» відбулося відзначення найвеселішого та найсмачнішого свята зими – Масляної!

Зиму проводжали з розмахом, а кожен, хто завітав на захід, зміг зануритися у теплу та душевну атмосферу справжнього народного гуляння. Цього року до скверу завітало близько 1500 гостей, які залюбки занурилися в атмосферу справжніх народних гулянь з піснями та танцями, і звісно ж, традиційним частуванням.

Різноманіття виставок та тематичних куточків додало алеям скверу яскравих, весняних барв, а повітрям розчинялися смачні аромати свіжих млинців та інших смаколиків. Усі охочі змогли поласувати млинцями з різноманітними начинками, випічкою, імбирними пряниками, пирогами та солодощами, а також зігрітися гарячим чаєм, кавою та глінтвейном.

Тепло і від душі привітали саксаганців та гостей району зі святом Масляної народний депутат України А. Гальченко, заступник Криворізького міського голови К. Бєліков, голова Саксаганської районної у місті ради В. Беззубченко.

Упродовж усього заходу в сквері лунали народні запальні пісні та радували зір веселі танки від кращих виконавців та творчих колективів району. Серед масляних забав – конкурсно-розважальна програма, спортивні змагання та козацькі розваги. Ну і звісно ж, відбулося традиційне спалення ляльки Зими – Марени.

Так закликали весну у нашому районі, а його мешканці вже вкотре довели, що дійсно вміють і люблять відпочивати разом – однією великою дружньою саксаганською родиною!