Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Актуальні питання щодо комплексної послуги єМалятко

Комплексна послуга єМалятко в Кривому Розі стартувала у лютому 2020 року. За цей період такою послугою скористалося 320 родин Саксаганців. З них зареєстровано 166 хлопчиків та 154 дівчинки.

1. Комплексна послуга «єМалятко» є обов’язковою для замовлення батьками новонароджених?

Ні, послуга надається виключно за бажанням батьків дитини чи одного з них.

2. Які послуги надаються через «єМалятко»?

Базовою (обов’язковою) послугою комплексу «єМалятко» є державна реєстрація народження та визначення походження дитини. Отримати інші послуги окремо від цієї технічно неможливо.

Додатково заявники можуть обрати такі послуги:

●      реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (присвоєння дитині номеру платника податків);

●      внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису (УНЗР) в ньому;

●      визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;

●      призначення допомоги при народженні дитини;

●      призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;

●      реєстрація місця проживання;

●      внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться в центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я.

3. Які строки отримання послуги?

Державна реєстрація народження дитини проводиться в день звернення заявника, а в разі подання заяви в електронній формі або через центр надання адміністративних послуг – у день її надходження або не пізніше наступного робочого дня у разі отримання такої заяви поза робочим часом відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Реєстрація місця проживання здійснюється в день подання особою документів або не пізніше наступного робочого дня у разі їх отримання поза робочим часом органу реєстрації.

 4. Хто може отримати комплексну послугу «єМалятко»?

Заяву для отримання комплексної послуги «єМалятко» можуть подати:

●      батьки, які перебувають у шлюбі і мають спільне прізвище (двоє або один з батьків);

●      батьки, які перебувають у шлюбі, але мають різні прізвища (двоє або один з батьків за наявності нотаріальної довіреності та згоди відсутнього з них щодо присвоєння дитині прізвища);

●      батьки, які не перебувають у шлюбі (двоє або один з батьків за наявності нотаріальної довіреності та спільної заяви матері та батька щодо визнання батьківства);

●      одинокі мами.

5. У яких містах вже доступна послуга з реєстрації місця проживання?

Батьки можуть замовити послугу з реєстрації місця проживання дитини у таких містах: Київ, Харків, Вінниця, Кривий Ріг, Луцьк, Львів, Маріуполь, Одеса, Хмельницький.

 6. Який розмір адмінзбору за реєстрацію місця проживання?

Розмір адмінзбору – 13 грн 60 коп.

Комплексна послуга єМалятко в Кривому Розі стартувала у лютому 2020 року. За цей період такою послугою скористалося 320 родин Саксаганців. З них зареєстровано 166 хлопчиків та 154 дівчинки.

 

 «Скористайтесь послугою та діліться враженнями!».