Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Період, на який призначається пенсія у зв'язку з втратою годувальника

Пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається на весь період, протягом якого член сім'ї померлого годувальника вважається непрацездатним.

Дружині (чоловіку), які досягли пенсійного віку, пенсія у зв’язку з втратою годувальника виплачується довічно.

Дітям – до досягнення 18 років.

Дітям, якщо вони стали особами з інвалідністю до досягнення 18 років, пенсія у зв’язку з втратою годувальника виплачується на весь період на який, вони визнані особою з інвалідністю.

Дітям, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах (у тому числі у період між завершенням навчання в одному із зазначених навчальних закладів та вступом до іншого навчального закладу або у період між завершенням навчання за одним освітньо-кваліфікаційним рівнем та продовженням навчання за іншим за умови, що такий період не перевищує чотирьох місяців), пенсія виплачується до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Дітям-сиротам - до досягнення ними 23 років незалежно від того, навчаються вони чи ні.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Софії Перовської, 16 А, телефон         098-360-20-04, 94-72-42, або пишіть на електронну пошту: [email protected]