Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Тернистий шлях криворіжців до перемоги

«Вшануй хвилиною мовчання,

Вкраїно, тих, хто полягли»

 

22 лютого - одна з видатних дат в історії нашого міста. У 2021 році відзначаємо 77-у річницю визволення Кривого Рогу від нацистських загарбників.

Час невблаганний і, на  превеликий жаль, усе менше залишається серед нас  ветеранів Другої світової війни. Вшануймо священну пам'ять про воїнів-визволителів Кривого Рогу та героїв-підпільників, які мужньо діяли у ворожому тилу, адже саме вони подарували нам мирне небо над рідним містом.

З цією метою в закладах освіти району проведено тематичні заходи. Здобувачі освіти КНВК № 35 «Імпульс» на виховних годинах поглибили свої знання про героїчні сторінки визвольної боротьби жителів міста під час Другої світової війни, вшановували пам'ять загиблих та безвісти пропалих учасників бойових дій. Випускники закладу, переглядаючи документальні фільми та експонати шкільного музею, мали змогу зануритися в події того часу. Учні 7 класу створили квітку миру, на якій пообіцяли жити та поважати один одного.

Учасники освітнього процесу КЗШ № 51 приєдналася до участі в міській акції «Пам'ятаємо і шануємо» у рамках міського фестивалю патріотичних заходів «Об'єднані любов'ю до України» з нагоди 77-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників. У школі проведено виховні години «Ми пам'ятаємо», учні 5-6 класів відвідали музейну кімнату «Бойової та трудової слави» розташовану в закладі, серед учнів 7-9 класів проведено конкурс малюнків «Пам'ятаємо і шануємо», учні 9 класу переглянули документальний фільм «Дніпропетровськ у роки Другої світової війни», лідери шкільного самоврядування поклали квіти до пам'ятника робітникам РУ ім. Карла Лібкнехта, які загинули в роки ІІ Світової війни.

Шкільна громада КЗШ № 120 зберігає у пам'яті та віддає шану загиблим солдатам. Щороку наприкінці лютого класними керівниками закладу проведено тематичні виховні години, учні шостих та восьмих класів відвідали пам’ятні  місця, що пов’язані з визволенням нашого міста. Були покладені квіти, полеглих вшанували хвилиною мовчання. Віддали належне і живим учасникам цих подій. Школярі завітали до ветеранів і засвідчили свою вдячність за їх героїчний та важкий шлях до перемоги над нацизмом.

Учні профільного історичного 10-В класу КГ № 91, члени ради шкільного музею, екскурсійної групи «Горизонт», пошукової групи «Соколята», провели для здобувачів освіти в зразковому музеї бойової слави закладу екскурсії «Від окупації – до визволення». Завідуючою бібліотеки закладу та вчителем української мови і літератури для юних читачів проведено історико-патріотичний альбом «Визволителі Криворіжжя!»

Ніхто не забутий! На попіл ніхто не згорів!