Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Громадський бюджет (партисипаторне бюджетування) - 2019

З 02 липня 2018 року в місті стартував черговий проект місцевого розвитку «Громадський бюджет - 2019». Запрошуємо усіх небайдужих до участі та починаємо ряд публікацій світового досвіду роботи громадського бюджету. 

Щоденно у парках, скверах та інших зелених зонах України залишається майже 1,5 тонни собачих відходів. Існуюча мережа собачих вбиралень не відповідає наявним потребам власників собак. Це обумовлено нераціональним розміщенням встановлених конструкцій стосовно міст інтенсивного вигулу тварин. Для вирішення проблеми можливо розглянути мождивітсь встановлення спеціальних вбираленьі саме там, де їх потребують.

78% українців вважають себе європейцями, але менше 1% прибирають за своїм собакою. Українці, може, й хотіли б це робити, але вони не розуміють, чому, як і навіщо це робити, встановлення спеціальних смітників з біопакетами для прибирання за собаками "Собача вбиральня" не тільки автоматично окреслює інформаційне поле проблеми, але й майже повністю допомагає її вирішити. На сьогодні тільки в Києві встановлено понад 100 смітників. До ініціативи вже долучились Львів, Одеса, Тернопіль, Суми та навіть містечко Мала Виска Кіровоградської області.

Необхідно зазначити, що в нашому місті вже є реалізований проект схожий з цим в Довгинцівському районі – майданчик для вигулу собак з «собачою вбиральнею», але це лише поодинокі випадки, тому ідея актуальна та потрібна нашому місту.