Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

EUROFEST 2019 !!!

Розпочинається підготовка до EUROFEST 2019. Цього року урочисте святкування відбудеться – 18 травня у Металургійному районі в парку ім. Богдана Хмельницького.

День Європи поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім'ї  народів. Саме з такою метою збираємося у парку ім. Богдана Хмельницького, де на локаціях «Острови-культури» презентуватиметься географія, культура та історія держав-членів ЄС, відбуватимуться розважальні та спортивні  заходи для всієї родини, проводитимуться вікторини з європейської тематики та облаштовуватимуться "куточки національних страв" держав-членів ЄС тощо.

Цьогоріч Саксаганський район представлятиме сонячну країну з багатою історією і культурою – Грецію. У культурній спадщині минулого визначне місце належить Стародавній Греції, художня довершеність предметів її матеріальної культури досі дивує всіх, хто зустрічається з цим чудовим творчим доробком людства.

Візитною карточкою локації Греція є Лабіринт Мінотавра, який являє собою величезне підземелля в світі Легендаріуму, що складається з численних заплутаних коридорів і тупиків. Один із шляхів веде в центр лабіринту, де і мешкає сам Мінотавр. Крім того, лабіринт, за древньою міфологією, уособлював боротьбу з темними силами, а вихід з нього - перемогу над ними. Грецька цивілізація – одна з найстаріших у світі, тому кожен відвідувач заходу не залишиться байдужим по відношенню до цієї країни.

Основна ідея заходу – кожен мешканець міста, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у "Європейському домі". Тому заохочуємо всіх бажаючих мешканців Саксаганського району приєднатися до святкування Дня Європи, яке відбудеться 18 травня у Металургійному районі в парку ім. Богдана Хмельницького.

Чекаємо на Вас!