Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відтепер в Україні запроваджується обов’язковий комерційний приладний облік споживання тепла, гарячої та холодної води

Верховна Рада України прийняла Закон України «Про комерційний облік комунальних послуг», який передбачає обов'язкове встановлення будинкових приладів обліку (лічильників) споживання теплової енергії, гарячої та холодної води в нежитлових  та житлових будівлях. Даний Закон зобов’язує обладнати всі будівлі, приєднані до теплових та водопровідних мереж, будинковими приладами обліку гарячої та холодної води.

Згідно Закону, обладнання має встановлювати власник інженерних мереж, а платити за це будуть споживачі додатковими внесками. Попередити власника будинку про намір встановлювати лічильники необхідно не менш ніж за два місяця.

Встановлення лічильників обліку для нежитлових приміщень – до 01 жовтня 2017 року, а для житлових – до 01 жовтня 2018 року. В цей термін також повинні будуть вкластися і власники квартир, встановивши поквартирні прилади обліку.

Основа мете Закону – це перехід на 100% облік споживання теплової енергії, гарячої та питної води за допомогою лічильників, згідно з яким кожен буде оплачувати тільки ті обсяги комунальних послуг, які він фактично спожив.

За невиконання норм Закону передбачено відповідальність як для посадових осіб, так і користувачів. Найбільш суворе покарання передбачене за самовільні дії (використання без приладів обліку, демонтаж, псування) – 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За матеріалами сайту: http://wiki.1551.gov.ua