Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Знайомтесь - допризовна молодь Саксаганського району

З метою національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, пропаганди та популяризації престижу служби в збройних силах України, а також перевірки фізичної підготовки молоді, 03 травня 2018 року на базі військової частини 3011 Національної гвардії України (вул. Володимира Великого, 93) відбулися традиційні районні змагання допризовної молоді в рамках навчально-польових зборів серед учнів 11 класів закладів освіти та професійно-технічних навчальних закладів, присвячені 243-й річниці заснування міста Кривого Рогу, в яких взяли участь понад 400 чоловік з 23 районних закладів.

Відкрили районний захід вступним вітальним словом полковник військової частини 3011 Національної гвардії України Власов Сергій Олександрович та голова комітету з фізичної культури та спорту виконкому районної у місті ради Толбас Валентин Олександрович. На початку заходу всі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до монумента мужнього генерала Радієвського та кращих синів криворізької землі, захищаючих суверенітет країни, мир і спокій її громадян під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Згідно з положенням, допризовна молодь району змагалася в п’яти особистих дисциплінах (підтягуванні на перекладині, метанні гранати Ф-1 на дальність, бігу на1000 метрів, спорядженню магазина, підйому переворотом на перекладині) та двох командних вправах (естафеті «Смуга перешкод» та перетягуванні канату). Для всіх інших учасників заходу, не задіяних у змаганнях, керівництво військової частини представило два екскурсійні маршрути для ознайомлення учнів з бойовою технікою, зброєю, кінологічним загоном, умовами проживання та харчування військовослужбовців. Для дівчат було організовано майстер-клас з накладання кровоспинних пов’язок на різні частини тіла.

Під час підведення суддівською колегією підсумків змагань, серед учасників заходу були проведені командні змагання з перетягування канату та показовий виступ кінологічного загону, в яких безпосередню участь брали учні.

Переможці та призери особистого заліку в видах змагань були нагороджені грамотами та медалями.

В змаганнях з «Підтягуванні на перекладині» перше місце виборов вихованець КЗ «КЛІПВФП» Заїка Сергій (24 рази), друге місце посів учень КЗШ № 68 Будніков Ілля (23 рази), третє місце залишив за собою учень КСШ № 74 Середа Владислав (22 рази).

В змаганнях з «Бігу на 1000 метрів» перше місце виборов ліцеїст КЗ «КЛІПВФП» Дубовий Олександр (3,04 хв.), друге місце дісталося учневі КЗШ № 120 Курбету Андрію (3,21 хв.), третє почесне місце залишив за собою учень КЗШ № 68 Коляда Сергій (3,22 хв.).

В змаганнях  «Підйом-переворотом» перше місце здобув вихованець КЗ «КЛІПВФП» Алієв Армен (17 разів), друге місце поділили між собою учні КЗШ № 68 Велічку Владиславу  та КСШ № 118 Шевченко Микита (15 разів).

В змаганнях з «Метання гранати Ф-1 на дальність» перше місце виборов ліцеїст КЗ «КЛІПВФП» Столярчук Захар (51,6 м), друге місце за ліцеїстом КНВК № 35 Кавуном Богданом (51 м), третє місце дісталося ліцеїсту КПТМЛ (47,9 м).

В змаганнях зі «Спорядження магазину» перше місце виборов учень КЗШ № 21 Вручинський Антон (32,58 с.), друге місце дісталося учневі КЗШ № 124 Клінченку Роману (33,88 с.), третє місце залишив за собою учень КЗШ № 19 Дьомін Олександр.

В командній вправі «Смуга перешкод» перше місце з результатом 2,35 хв. виборола команда КЗ «КЛІПВФП» (керівник Каруца Ж. А.), другими з результатом 2,58 хв. були учні КГ № 91 (керівник Лепендін О. О.), третє місце з результатом 3,04 хв. посіла команда КЗШ № 68 (керівник Портянко Г.О.).

В загальнокомандному заліку перемогу з результатом 19 балів святкувала команда КЗШ № 68 (керівник Портянко Г.О.), друге місце з результатом 24 бали посіла команда КЗ «КЛІПВФП» (керівник Каруца Ж. А.), третє місце з результатом 36 балів залишила за собою перспективна команда КГ № 91 (керівник Лепендін О. О.). Всі команди-призери районних змагань були нагороджені кубками, медалями та грамотами.

В змаганнях з перетягування канату взяли участь 13 команд, які відбулися за олімпійською системою на вибування. Перше місце здобула команда КЗ «КЛІПВФП» (керівник Каруца Ж. А.), друге місце дісталося спритній команді КЗШ № 122 (керівник Лавренко В. С.), третє місце залишила за собою команда КСШ № 74 (керівник Головей В. О.). Від депутатського корпусу політичної партії Опозиційний блок Саксаганської районної у місті ради команди призери канатного двобою отримали солодощі у вигляді тортів.

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні районних змагань допризовної молоді адміністрації військової частини 3011 Національної гвардії України в особі її командира полковника Аленіна Олександра Геннадійовича та депутатському корпусу районної у місті ради від політичної партії Опозиційний блок.