Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відкритий Чемпіонат Саксаганського району з рукопашного бою серед дітей та юніорів з нагоди Дня інвалідів

З метою популяризації та розвитку бойових видів спорту, пропаганди здорового способу життя, активізації фізкультурно-спортивної роботи з дітьми, підлітками та молоддю, а також виявлення обдарованих особистостей для підготовки до змагань вищого рівня, 03 грудня 2017 року на базі спортивній базі КЗШ № 14 (вул. Володимира Великого, 34б) відбувся відкритий Чемпіонат Саксаганського району з рукопашного бою серед дітей та юніорів з нагоди Всесвітнього Дня інвалідів, в якому взяли участь 100 спортсменів (87 юнаків та 13 дівчат) з трьох клубів міста.

На урочистому відкритті змагань спортсменів, тренерів, батьків та гостей спортивного районного заходу привітали депутат Саксаганської районної у місті ради від політичної партії Опозиційний блок Симонік Тетяна Юріївна та директор КУ «Центр реабілітації дітей-інвалідів в м. Кривому Розі» Дехтяр Наталя Анатоліївна. Двом представникам клубу «Борець» - Прокопенко Надії Сергіївні та Моренку Роману Анатолійовичу було урочисто вручено посвідчення кандидатів у майстри спорту з рукопашного бою.

Змагання проводилися в трьох розділах: легкий контакт, дозований контакт та боротьба. У розділі «легкого контакту» проводилися у віковій групі з 4 до 15 років, в розділі «дозованого контакту» - в віковій групі з 10 до 15 років, «боротьбі» - в віковій групі з 7 до 9 років.

Самим молодшим учасником змагань стала Прокопенко Василина, виповнилося два і вісім років, найстаршою учасницею змагань була Лебідь Валерія – 15 років.

Серед переможців відкритої першості Саксаганського району з рукопашного бою хочеться відмітити найбільш перспективних спортсменів, для яких ці змагання були підготовкою до участі у першості України, а також спортсменів початківців, серед яких:

у розділі «легкий контакт» – Саган Михайло та Приходько Єгор (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.);

у розділі «дозований контакт» – Гузенко Данило та Кочнєв Єгор (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.);

у розділі «боротьба» – Оськін Матвій (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.).

Всі переможці та призери відкритого Чемпіонату Саксаганського району з рукопашного бою були нагороджені грамотами та медалями.

Під час спортивного заходу було проведено благодійний ярмарок, кошти з якого підуть на допомогу в КУ «Центр реабілітації дітей-інвалідів в м. Кривому Розі».

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні змагань Криворізькій міській федерації рукопашного бою (голова Волошин А. А.), директору клубу «Борець» Прокопенку Івану Миколайовичу, депутату Саксаганської районної у місті ради Симонік Тетяні Юріївні та адміністрації КЗШ № 14 в особі директора Макатер Олени Анатоліївни.

І хай в сьогоднішніх змаганнях перемогли сильніші, переможеним не сумувати, бо програш - це лише добрий досвід та шаг до нових сходжень. І в цьому є сила вислову - «Не перемігши себе, не переможеш суперника»!