Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Дворовий футбол – найулюбленіша гра юних саксаганців

В останній час вуличний футбол набирає популярності серед населення України. На невеличких спортивних майданчиках проводяться змагання двір на двір, вулиця на вулицю, район на район, що захоплює своїм видовищем та завзяттям бути схожими на справжніх «чарівників» м’яча – бразильців. Всі великі майстри шкіряного м’яча розпочинали свій шлях саме дворового футболу, де суперниками один-одного могли бути футболісти різного віку.

Щороку, на початку липня, в Саксаганському районі в рамках літньої спартакіади «Юність» проходить традиційний найпопулярніший серед школярів 6-8 класів турнір з дворового футболу. Тож, 04 липня 2018 року з 10.00 на спортивному майданчику КЗШ № 113 (вул. Курчатова, 39а) відбувся довгоочікуваний районний турнір з дворового футболу серед збірних команд дитячих закладів відпочинку з денним перебуванням, де взяли участь 58 чоловік з п’яти команд: КЗШ № 41 (1), КЗШ № 41 (2), КСШ № 74, КЗШ № 113 та ЦДЮТ «Сонях»).

Згідно з положенням команди-учасниці турніру грали між собою по коловій системі, де для визначення переможця враховувалися всі ігрові компоненти: кількість перемог, нічійного результату, поразок, різниця забитих та пропущених м’ячів та результат особистих двобоїв.

Цього року майстерність команд дорівнювалась, приблизно, однаковому показнику. Тому для виявлення переможця та призерів турніру головним критерієм врахування стала різниця забитих і пропущених м’ячів. Як результат – перше місце, з різницею 15-3, виборола команда КЗШ № 41 (1) (представник Люлін І. Г.), друге місце, з різницею 13-3, дісталося команді КЗШ № 113 (представник Жадько Є. С.), третє місце, також з незначною різницею забитих і пропущених голів між трьома командами (4-9, 5-12, 0-9) посіла команда ЦДЮТ «Сонях» (представник Толбас В. О.). Переможці та призери турніру були нагороджені кубками, грамотами та медалями. Від депутатів районної у місті ради політичної партії «Опозиційний блок» всі учасники районного спортивного заходу та вболівальники отримали солодкі подарунки у вигляді морозива.

Поздоровляємо переможців і призерів змагань та запрошуємо всіх 06 липня 2018 року о 10.00 на спортивну базу комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» КМР (вул. Бикова, 4) до участі в районних змаганнях з шахів «Біла Королева» серед збірних команд закладів відпочинку з денним перебуванням. 

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні районних змагань адміністрації та вчителям фізичної культури КЗШ № 113.