Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Врятуй від сирітської долі!

Візьми дитину у родину – це не просто гарне гасло…. Це крик душі кожної дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

У більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Сирота ж позбавлена цієї життєвої підтримки. Вона самотня, зневірена, пригнічена… У всі часи людство рятувало милосердя та взаємодопомога.

Бажання взяти на виховання дитину народжену іншими, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих до чужого горя, душевно щедрих і готових до самопожертви людей.

Сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

На території нашого району функціонує дві прийомні сім’ї та один дитячий будинок сімейного типу.

Для довідки:

Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах сина або дочки, що здійснене на підставі рішення суду. Основна мета сімейних форм виховання – тимчасове утримання (окрім усиновлення) й вихо-вання дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування.

Опіка встановлюється над малолітніми дітьми-сиротами та дітьми, поз-бавленими батьківського піклування віком до 14 років.

Піклування встановлюється над неповнолітніми дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування віком від 14 років до 18 років.

Прийомна сімя – сім’я, яка добровільно взяла на виховання і спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт, або дітей, позбавлених батьківського піклування;

ДБСТ – дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням громадян, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 дітей, враховуючи рідних дітей.

Практично кожна дитина, яка сьогодні виховується в інтернатному закладі, мріє про сім’ю.

Ми разом можемо допомогти дитині, яка сьогодні в скруті опинилась, звертаємось до кожної родини, щоби знедоленим дитя не залишилось.

Якщо Ви небайдужа людина до долі дітей, які залишилися без батьківського піклування та маєте бажання долучитися до сімейних форм виховання ми з задоволенням надамо детальну інформацію і допоможемо вам здійснити такий благородний вчинок, радимо звернутися до служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради за телефоном: 94 82 08 або за адресою: вул. Володимира Великого, 32.