Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Бібліотека-центр громади!

Бібліотека - центр громади. Під таким лейтмотивом пройшов 25 травня у Дніпропетровській централізованій бібліотечній системі для дітей Всеукраїнський семінар. Бібліотекарі нашого району також були присутні на цьому семінарі і цілком згодні з тим, що бібліотеки повинні працювати по-новому, залучати до читання широкі верстви населення, пропагувати книгу і читання всіма доступними засобами: від казки для малечі, до книги, розрахованої на юних і дорослих користувачів.

Саме такими міркуваннями керувались працівники дитячої бібліотечної системи, організовуючи презентацію книги відомої на Криворіжжі письменниці, перекладача, ілюстратора, майстрині виробів з каменів та інших промислів Вікторії Галех. 31 травня у стінах бібліотеки-філіалу № 15 письменниця презентувала свою нову книгу, присвячену життю трьох видатних особистостей світу: "Розіп'ята муза" (про Мерілін Монро); "Незримі струни" (про Джованні Баттіста Перголезі); "Боги Землі" (переклад В.Галех поеми Джебрана Халіль Джебрана). Разом з автором книги був присутнім і співавтор, перекладач віршів М. Монро Євген Пантело.

В гості до авторів завітали товариші по перу, барди, вдячні поціновувачі творчості пані Вікторії, наші колеги з бібліотек міста. Презентація відбулася, щирі оплески було з вдячністю прийнято, слова підтримки вимовлено. Бажаємо нових творчих здобутків!

Репортаж про презентацію можна переглянути на телеканалі "Рудана" в YouTube.