Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Проведено чергове заняття стажувального майданчика з теми «Система стандартів з бібліотечно-бібліографічної діяльності бібліотек»

   Роль шкільного бібліотекаря в забезпеченні бібліотечно-інформаційної підтримки учнів, учителів, батьків незмінно велика, але засоби, якими вона здійснюється, постійно вдосконалюються та осучаснюються. Значно сприяє якісному проведенню цієї роботи обмін досвідом і впровадження інтерактивних технологій. В минулому навчальному році в рамках методичної естафети «Візит до колеги» бібліотекарі відвідали більшість шкіл району та ознайомилися  з різними напрямками ефективної діяльності колег. У 2013-2014 навчальному році, враховуючи значну кількість малодосвічених і починаючих бібліотекарів, організовано роботу стажувального майданчика, який проводиться силами досвічених бібліотекарів на базі кращих бібліотек і має на меті озброєння малодосвічених шкільних бібліотекарів фундаментальними практичними знаннями і навичками.

   29 квітня 2014 року в шкільній бібліотеці КЗШ № 124, де працює керівник районного методичного об’єднання бібліотекарів Співак В.Г., проведено чергове заняття стажувального майданчика з теми «Система стандартів з бібліотечно-бібліографічної діяльності бібліотек». Тринадцять малодосвічених бібліотекарів КЗШ № 14, 19, 21, 41, 51, 68, 120, КСШ № 70, 107, КНВК № 35, НВК № 240, КПНЛ, СШІ №7 в теоретичному блоці вивчили під керівництвом бібліотекаря КЗШ № 122 Гаркуші О.К. тему «Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання»; проаналізували під керівництвом провідного бібліотекаря КЗШ № 124 Співак В.Г. тему «Бібліотечні каталоги. Їх значення і види. Алфавітний  каталог: організація, ведення, редагування. Каталогізація у виданні», а також розглянули під керівництвом провідного бібліотекаря КСШ № 74 Романюк П.В. тему «Система картотек шкільної бібліотеки. Їх структура та вимоги до ведення».

   В практичному блоці бібліотекарі взяли участь в тренінгах щодо бібліографічного опису книг одного автора, двох авторів, під заголовком, багатотомного видання, аналітичного розпису статті з періодичного видання та редагування алфавітного каталогу на літери «В» і «Ш».

   Заключна частина зібрання присвячувалась перевірці домашнього завдання щодо ведення «Щоденника роботи бібліотеки» та «Інвентарної книги обліку бібліотечного фонду» і роботі над помилками, яку провели завідуюча бібліотекою КГ № 91 Роганова І.І. і бібліотекар КНВК № 35 Калінка Л.М.

   «Відкритий мікрофон», що завершав роботу стажувального майданчика, показав практичну цінність і своєчасність вивчених питань, а також висвітив питання, що потребують подальшого вивчення. Вони будуть враховані при плануванні роботи РМО на 2014-2015 навчальний рік.

   Всі матеріали стажувального майданчика шкільні бібліотекарі знайдуть на сайті районного методичного об’єднання.