Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Допризовна молодь району – патріоти Вітчизни

   З метою пропаганди та популяризації престижу служби в збройних силах України, знайомством з побутом військовослужбовців, а також перевірки фізичної підготовки молоді, щороку, на базі військової частини 3011 проводяться районні змагання допризовної молоді серед учнів закладів освіти та професійно-технічних навчальних закладів. Цього року захід був присвячений Року учасників бойових дій на території інших держав.

   29 квітня 2014 року в Саксаганському районі на території військової частини 3011 відбулися традиційні весняні змагання, в яких взяли участь 25 команд (23 заклади освіти та два професійно-технічні навчальні заклади району, всього 650 чоловік).

   Привітав учасників районного заходу вступним словом полковник Вінніков Олександр Юрійович.

   Допризовна молодь району змагалася в восьми дисциплінах: підтягуванні на перекладині, стрільба з пневматичної гвинтівки стоячи, метанні гранати Ф-1, бігу на1000 метрів,  спорядженню магазина учбовими патронами, одягання протигазу,стройової підготовки та командною вправою – перетягування канату. Для вболівальників, не задіяних у змаганнях, керівництво військової частини представило три маршрути для ознайомлення учнів з кінологічним загоном, умовами проживання військовослужбовців та кінофільмом про службу в лавах збройних сил України.

   Під час підведення суддівською колегією підсумків змагань  для учасників спортивного заходу був представлений показовий виступ службової собаки (проходження стрічки перешкод).  

   Переможці та призери  особистого заліку в видах змагань були нагороджені грамотами та медалями. В загальнокомандному заліку перемогу святкували команди Криворізького професійного ліцею та Криворізької спеціалізованої школи  № 118, друге  місце посіла команда КГ № 91, третє місце дісталося команді  Криворізької спеціалізованої школи № 107. Всі команди-призери районних змагань були нагороджені кубками, грамотами та солодощами. В командних змаганнях з перетягування канату перемогу здобула команда Криворізької загальноосвітньої школи № 68, яка також отримала солодкі подарунки.