Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Довідка про реєстрацію місця проживання

На сьогоднішній день органом реєстрації місця проживання є виконавчий орган районної у місті ради.

04.04.2016 розпочав прийом громадян відділ реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207 «Про  затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації до Єдиного державного демографічного реєстру», відділом видаються такі довідки:

- про реєстрацію місця проживання/перебування дітям до 16 років та громадянам, які мають паспорт громадянина України у формі картки, за формами згідно з додатками 13 або 14 відповідно;

- про зняття з реєстрації місця проживання, форма якої наведена в додатку 16, дітям, які не досягли 16 років, та громадянам, які мають паспорт громадянина України у формі картки.

Довідки надаються громадянам, особисто, під час прийому.

Відділом також надаються відомості про місце проживання особи та інші персональні дані виключно у випадках, передбачених законами України за згодою самої особи на запит за формою згідно з додатком 3. (п. 13 Постанови).

Відділ надає інформації про зареєстрованих в житлових приміщеннях осіб на запити нотаріусів, оскільки відповідно до ст. ст. 4, 46 Закону України «Про нотаріат» нотаріус має право витребувати від підприємств, установ і організацій відомості та документи, необхідні для вчинення нотаріальних дій, так відділом реєстрації місця проживання громадян виконкому районної у місті ради надається інформація на запити приватних нотаріусів та державних нотаріальних контор.

Власник житлового приміщення має право отримати інформацію про зареєстрованих осіб тільки за згодою кожного з них. Дана інформація надається під час прийому.

З метою створення зручностей для оформлення (переоформлення) пільг, субсидій скорочення витрат Вашого часу для одержання довідок, опрацьовано механізм взаємодії відділів реєстрації місця проживання громадян і управлінь праці та соціального захисту населення виконкомів районних у місті рад, який не потребує одержання самими громадянами довідок про реєстрацію у відділах реєстрації місця проживання громадян.