Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Володарі срібних та золотих медалей

Вже традиційним у нашому Саксаганському районі стало свято, яке для нас є особливим, бо вшановує юні обдарування, які в майбутньому обов’язково поповнять ряди української зіркової еліти.

30 червня на урочистому святі-вшануванні, яке відбулося у виконкомі Саксаганської районної у місті ради, випускників загальноосвітніх навчальних закладів району, володарів срібних та золотих медалей за особливі успіхи у навчанні вітали керівники закладів освіти, вчителі, батьки, депутати різних рівнів, представники органів місцевого самоврядування.

Цього року в районі 22 випускника нагороджені золотими, а 14 - срібними медалями. Найбільше, десять медалістів - в активі 91-й гімназії. Її випускниця Маргарита Сковородка, єдина в районі, досягла найвищої планки - 200 балів з біології - за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Відзначаючи цей успіх юної землячки, народний депутат України Андрій Гальченко подарував їй планшет-трансформер.

Міцні знання допомогли Саксаганським випускникам досягти успіхів у олімпіадах, турнірах на конкурсах різних рівнів. Зокрема , це сім перемог на обласних олімпіадах з 7- и навчальних предметів, 13 - на обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. Серед переможців 9 – це випускники – медалісти. Такі високі досягнення учнів говорять самі за себе.

Народний депутат України Aндрій Гальченко зазначив: «Давайте разом домагатися того, щоб піднялася наша економіка, щоб ми жили не на кредити, а власним розумом, щоб ми були промисловою державою, а не аграрною окраїною Європи. Щоб у вас була можливість, після закінчення вузів працювати за фахом і отримувати нормальну гідну зарплату. Вірте в себе і вірте в майбутнє! ».