Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

На сторожі якісної питної води

   Для кожного мешканця міста Кривого Рогу, у тому числі і Саксаганського району,  питання безпеки питної води є досить актуальним. У нашому місті гарантом якісної питної води є державне промислове підприємство «Кривбаспромводопостачання», яке виготовляє на водопровідних комплексах та транспортує питну воду магістральними трубопроводами до розподільчих мереж споживачів. Якість питної води за визначеними показниками контролюється на всіх етапах очистки та її транспортуванні відповідно до вимог ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

   Процес виготовлення питної води на сучасних водопровідних комплексах відповідає всім вимогам чинного законодавства, здійснюється на підставі технологічних регламентів, які мають висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи Державної санітарно-епідеміологічної служби МОЗу України.

   Одним з найважливіших етапів очищення питної води є її знезараження, що здійснюється підприємством концентрованою хлорною водою. Хлорування забезпечує мікробіологічну безпеку води в будь-якій точці розподільної мережі та в будь-який момент часу завдяки «ефекту післядії»*. Контроль ефективності застосування хлору здійснюється не рідше одного разу на годину на вміст залишкового вільного хлору у воді перед подачею у напірну мережу у межах 0,3-0,5 мг/дм3 після 30 хвилин контакту хлору з водою. Недостатня концентрація залишкового вільного хлору у воді або повна його відсутність спричинять розвиток патогенної мікрофлори у воді під час транспортування, що б суперечило вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.

 

«ефект післядії»* - підтримка отриманих результатів протягом значного проміжну часу.