Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Проведено дводенний тренінг з профілактики ВІЛ/СНІДу серед студентської молоді

   19-20 травня 2014 року на базі Криворізького державного комерційно-економічного технікуму у рамках проекту «Вільний удар» національним тренер-експертом  Костянтином Барановим разом з волонтерською групою   благодійної ВІЛ-сервісної організації «Шанс» було проведено дводенний тренінг з профілактики ВІЛ/СНІДу серед студентської молоді.

   Метою заданого заходу є  підвищення обізнаності молоді щодо небезпеки ВІЛ/СНІДу та пропагування здорового способу життя, так як  епідемія ВІЛ-СНІДу в Україні досі зберігає найвищі темпи в Європі. Кількість ВІЛ-інфікованих, за даними Міністерства охорони здоров’я, сягає понад 220 тисяч. Однак ООН за своєю методикою нарахувала 375 тисяч громадян України з вірусом імунодефіциту. Тому важливість проведення застережливих заходів полягає у зміні тенденції виявлення нових випадків захворювання на ВІЛ/СНІД в Україні.

   Тренінгова програма реалізується Корпусом миру США в Україні та міжнародною організацією "Grassroot Soccer”, яка працює в галузі профілактики і запобігання ВІЛ. Програма включає інтерактивні елементи, групові дискусії, демонстрації  відеоматеріалів та рухливих ігор.

   Під час занять учасники брали активну участь в обговоренні проблем здоров’я, висловлювали власні думки щодо збереження свого життя повноцінним і щасливим. В другий день тренінгу було проведено змагання з міні-футболу між командами, що брали участь у даному заході.

   Учасники програми отримали сертифікати, а також можливість добровільно пройти експрес-тестування на ВІЛ.

   Організатори заходу висловили подяку адміністрації технікуму за плідну співпрацю, а учасники, в свою чергу, відмітили, що завдяки якісно та цікаво проведеним заняттям набули не лише цінних знань, а й корисних практичних навичок.