Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Пищаємося славою твоєю

   З метою ознайомлення учнів із життєписом великого сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, популяризації  його творчості, виховання любові до рідного краю, національної самосвідомості, розвитку почуття гідності за свій народ, Батьківщину 13 лютого 2014року на базі КЗШ № 31 відбулося свято «Віршем - до серця, серцем  до народу», присвячене 200 – річчю з дня народження Тараса Шевченка для учнів 1 – 6 класів.

   У святково прикрашеній залі, за традицією, захід розпочали господині школи - учителі, які ознайомили учнів із біографією Кобзаря. Учасники свята переглянули уривки з фільму про великого генія, прослухали вірші у виконанні Сергія Бондарчука.

   На святі було багато гостей, які стали активними учасниками дійства. Це і вокальна група «Калинонька», і театральне відділення музичної школи № 13, і танцювальний колектив «Дзига», шоу – група «Гаррі Поттер». За мотивами творів Т.Шевченка розіграно сценку «На Великдень».

   Діти змогли поринути в атмосферу тих часів, коли  жив малий Тарас, насолодитися  піснями на вірші незабутнього Кобзаря, захопитися красою та майстерним виконанням запального танку «Веснянка», послухати авторські вірші, присвячені Т.Шевченку, у виконанні учнів КЗШ № 31.

   Урочистий настрій, теплу атмосферу свята створювали не тільки декорації на сцені, а й зовнішній вигляд усіх присутніх,адже вони  прийшли вшанувати пам'ять про генія у вишиванках.

   Усі учасники та глядачі дійства поповнили свої знання про долю великого сина українського народу – Т.Шевченка, а також отримали естетичну насолоду від свята.