Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Громадська організація «Фонд об’єднаних сердець» стала переможцем конкурсу проектів на проведення інтеграційного табору для дітей з аутизмом «Літо з сенсом – 2017»

У цьому році Громадська організація «Фонд об’єднаних сердець» стала переможцем конкурсу проектів на проведення інтеграційного табору для дітей з аутизмом «Літо з сенсом – 2017» на базі табору ДОТ «Слава» м. Скадовськ за підтримки благодійної організації Фонд допомоги дітям «Оголені серця».

Два фахівця від Громадської організації «Фонд об'єднаних сердець» стали учасниками унікальної навчальної програми і пройшли стажування в таборі Rising Sun, організованому Університетом Нью-Мексико, США. За тиждень, проведений в таборі, фахівці змогли познайомитися з новими методами організації роботи табору для дітей з розладами аутистичного спектру (РАС), і не просто розширити свої знання в цій сфері, а й навчитися конкретним технікам і прийомам прямо на місці. Всі учасники стажування жили за розкладом табору і працювали з дітьми під керівництвом фахівців Rising Sun, проходили інструктаж і навчальні семінари з докладним розбором стратегій і реалізовували відразу на практиці.

Повернувшись зі стажування, фахівці набрали команду консультантів з семи осіб, поділилися досвідом з колегами та провели табір за принципом табору Rising Sun на Україні. Вони застосували на практиці отримані знання та нові стратегії роботи з дітьми з РАС, в проекті приймали участь вісім дітей організації (шість дітей з РАС і дві дитини без інвалідності).

Діти п’ять днів відпочивали самостійно, без батьків, у супроводі консультантів. Багато хлопців вперше опинилися далеко від дому і батьків, в незнайомому місці. Розпорядок дня у діток був дуже насичений і цікавий. Вони купалися в морі, засмагали на пляжі, ходили на дискотеку, малювали, грали в рухливі ігри, відвідували три гуртки: «Я в контакті», адаптивна фізична культура (АФК), «Мотузковий-сенсорний парк «Дзига» та звичайно ж взаємодіяли, спілкувалися між собою в маленькій дружній команді, як звичайні діти, завели друзів серед звичайних хлопців. Щовечора дітки ділилися своїми враженнями за день, показували свої здібності на вечорі «Північне сяйво», в нагороду отримували неонові браслети, які в темряві світяться.

За час, проведений в таборі, хлопці зробили безліч маленьких подвигів. Наприклад, дехто з хлопців навчився самостійно одягатися, митися, їсти, говорити нові слова. За п'ять днів хлопчаки здорово виросли над собою і відкрилися.

Фахівцям було нелегко жити і працювати в насиченому графіку, постійно контролювати ситуацію і створювати позитивну атмосферу, але результати коштували цих зусиль. Досягнення хлопців, які стали очевидні за результатами зміни - це найкраща нагорода. Величезне спасибі фахівцям за цю складну роботу!