Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

З 23 по 27 вересня в загальноосвітніх навчальних закладах Саксаганського району на високому рівні відбувся традиційний Тиждень європейських мов.

   Відомо, що ЮНЕСКО оголосило ХХІ століття століттям поліглотів, а 26 вересня є офіційним Днем європейських мов, який був започаткований Радою Європи у 2001 році і святкується в усьому світі.

   З 23 по 27 вересня в загальноосвітніх навчальних закладах Саксаганського району на високому рівні відбувся традиційний Тиждень європейських мов.

   Україна є частиною європейського культурного простору.  На сьогодні  в українській системі мовної освіти відбулися значні позитивні зміни, як в організаційному, так і в змістовному аспектах. Істотно змінився соціокультурний контекст вивчення іноземних мов.

   Старшокласники  Криворізької загальноосвітньої школи №68, Криворізького навчально–виховного комплексу №35 «Імпульс» мали змогу підвищити рівень знань з англійської мови, отримати міжнаціональний  досвід спілкування та розширити свій кругозір, занурившись у питання економічного, культурного та соціального характеру при проведенні міні – сесії Європейського молодіжного парламенту – Україна у рамках четвертого Всеукраїнського туру проекту «Інтер-Рейл» під загальною темою «Від Асоціації до Згоди».

   Кожен навчальний заклад Саксаганського району підготував власну програму святкування Тижня європейських мов. У програмі Тижня було безліч цікавих та захопливих культурних подій. Учні брали участь у різноманітних конкурсах фотографій, постерів та малюнків, художнього перекладу, пісень і танців, міні – вистав, презентацій, створених учнівськими творчими групами.

   Серед учнів середньої і старшої школи в рамках Тижня пройшли різноманітні мовні змагання і вікторини, що були спрямовані на вдосконалення лінгвістичної і соціокультурної компетенції школярів. Старшокласники взяли участь у першому (шкільному) турі Всеукраїнської олімпіади з іноземних мов.             

   Для учнів початкової школи було проведено ознайомчі уроки,  на яких демонструвалася національна символіка країн Європи.

   Стало доброю традицією те, що вчителі іноземних мов району кожного року беруть участь у розробці матеріалів до Тижня європейських мов. Це дайджести,фотозвіти, креативні тижні, об’ємні моделі у вигляді визначних місць європейських країн із розташованим на них планом Тижня. Педагоги району продемонстрували високий рівень творчості і зацікавленості у навчанні, вихованні і розвитку підростаючого покоління.

   Учні спілкувалися мовами, які об’єднують не тільки розум, але й серця. Залишається сподіватися, що Тиждень європейських мов надовго запам’ятається школярам Саксаганського району і стане ще однією сходинкою до пізнання картини світу, прилучення до цінностей, створених іншими народами.