Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Для тих, хто бажає відпочити на березі водоймища

Спека останніх днів нагадала мешканцям міста, що найкращий відпочинок влітку – це відпочинок біля води.

На засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 08.06.2017 визначено наступні місця відпочинку біля води:

- пляжі:

  • · на вулиці Маршака (Тернівський район),
  • · в парку ім. Федора Мершавцева (Центрально-Міський район);

- місце масового відпочинку на водному об’єкті

     - на ставку житлового масиву ПАТ «ПІВДЕННИМЙ ГЗК» (Інгулецький район).

     Визначено період їх функціонування з 01 червня по 31 серпня 2017 року та режим роботи з 09.00 до 19.00 щоденно.

Нагадуємо, що на території Саксаганського району відсутні місця масового відпочинку на воді!

Перш ніж направитися до манливої прохолоди води згадайте разом з дітьми  правила поведінки:

1. Купатися можна лише в обладнаних визначених місцевими органами влади місцях!

Зверніть увагу та розрізняйте пляжі, що передбачені саме для купання та місця відпочинку біля води (місця прокату плавзасобів, місця для проведення пікніків на березі водойм) які не пристосовуються для купання!

2. Ні в якому разі не купайтеся, не катайтеся на човнах та не рибальте поблизу гідротехнічних споруд! Біля них виникають вирви та ділянки швидкої й зворотної течії!

Зважте, що на території Саксаганського району розташовано декілька гідротехнічних споруд: вхідний портал ІІ Саксаганського тунелю на річці Саксагань біля вулиці Дідро, вихідний портал ІІ Саксаганського тунелю на Саксаганському водосховищі на вулиці Філатова; гідротехнічна споруда по типу «перелив» в ставку балки Калетіна на 30-річчя Перемоги, вхідний портал І Саксаганського тунелю на Саксаганському водосховищі біля вул. Маяковського.

3. Не дозволяйте дітям самим гратися на березі водойми або на будь яких ділянках звідки можна впасти у воду (пірси, мости, понтони тощо)!

4. Купайтеся, катайтеся на човнах лише в світлу пору доби!

5. Не переохолоджуйтесь!  Пам’ятайте, що купатися можна лише в  спокійну безвітряну погоду при мінімальній температурі води 17-180С, повітря 20-250С. В воді можна знаходитися 10-15 хв. У морі та великих водоймах (широких річках, водосховищах) не дозволяється купатися за наявності великих хвиль.

6. Не купайтеся у водоймищах напідпитку та наодинці! Алкогольне сп’яніння призводить як до погіршення фізичного стану людини так і до переоцінки власних сил.

7. Якщо ви почуваєтеся на воді невпевнено не заходьте на глибину, не запливайте далеко на надувних плавзасобах та не дозволяйте робити цього дітям!

7. Не запливайте за попереджувальні огороджувальні буї! Не здійснюйте тривалих запливів на довгі відстані – виснаження та переохолодження є частими причинами загибелі людей на воді.

8. Не пірнайте з непристосованих конструкцій (мостів, скель тощо)! Якщо ви не майстер спорту з стрибків у воду – не ризикуйте здоров’ям: навіть за наявності спеціальної вишки не перевіряйте власну шию на міцність.

9. Не підпливайте близько к плавзасобам, не запливайте в зону де здійснюють рух кораблі, моторні човні, катери тощо!

10. Постійно роз’яснюйте дітям правила поведінки на воді: не заходити в воду без дорослих; не дозволяйте бавитися в воді в ігри, що пов’язані з обмеженням руху рук та ніг тим паче хапати за шию; не кричати та не подавати хибних сигналів про допомогу. побачивши, що людина тоне – негайно покликати дорослих.

Шановні мешканці! Виконком Саксаганської районної у місті ради закликає не наражати на небезпеку життя та здоров’я своє та своїх близьких! Купайтеся лише у визначених місцях, що обладнані відповідно до діючих вимог, мають рятувальну службу, де вода та дно водоймища обстежені та є безпечними для громадян.  Побачивши попередження «Купатися заборонено! Небезпечно!» зважте, що це не жарт та не пустослівне залякування, це лише констатація факту.

Дотримуйтесь правил поведінки на воді та відпочивайте безпечно!