Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Насиллю – ні!

Домашнє насильство є однією з найбільш гострих соціальних проблем. Переважно від домашнього насильства страждають самі вразливі верстви населення: особи з інвалідністю, похилого віку, жінки, діти.

28 лютого 2018 року за ініціативи депутата Саксаганської районної у місті ради Сімоник Т. Ю., на базі Криворізького природничо-наукового ліцею Криворізької міської ради, відбувся «круглий стіл» на тему: «Домашнє насилля в сім’ї над жінками та дітьми».

До обговорення порушеного питання та пошуку шляхів його подолання було залучено працівників служби у справах дітей, інспектора сектору ювенальної превенції Саксаганського відділення поліції, фахівців Криворізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, членів мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, педагогів та учнів.

Метою проведення «круглого столу» є закріплення та поглиблення знань дітей про насильство та його види, права людини, а найголовніше – формування навичок правомірної поведінки, виховання толерантного ставлення до людей, профілактика та запобігання жорстокому поводженню у шкільних колективах, створення доброзичливої та відвертої атмосфери.