Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

07 січня – Різдво Христове!

Різдво Христове — велике релігійне свято, день Народження Ісуса Христа, Спасителя світу і Відкупителя людей з полону гріха. Православна церква святкує його 7 січня (25 грудня за старим стилем), а католицька церква — 25 грудня за новим стилем. У X столітті християнство було запроваджено на Русі, й відтоді свято Різдва Христового стало невід’ємною частиною нашої культури. Воно вважається другим після Пасхи (Великодня) за своєю значущістю, хоча у багатьох католицьких країнах народне благочестя досі відводить йому головне місце серед свят.

У кожного з нас свято Різдва Христового незмінно асоціюється з різдвяними колядками, дванадцятьма традиційними стравами на столі і теплими душевними зустрічами з рідними та друзями. А от раніше, саме в цей день, коли годинник бив опівночі, було прийнято обмінюватися подарунками, вітати один одного і  загадувати бажання. Адже вважалося, що саме на Різдво небо розкривається землі, і сили небесні виконують все задумане. Тож, у тих, хто не встиг загадати заповітне бажання на Новий рік, є ще одна спроба.

Щиро вітаємо з Різдвом Христовим та запрошуємо всіх саксаганців та гостей району на урочисті святкові богослужіння, які відбудуться в ніч з 06 на 07 січня у православних храмах нашого району.

Нехай зі сходженням першої Різдвяної Зорі у серце кожного прийдуть спокій та радість, мудрість, наснага та міцна віра у всепереможне добро. Зі святом! Христос народився!