Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Формування нового освітнього простору

28 серпня 2017 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи № 119 відбувся дискусійний круглий стіл «Формування нового освітнього простору» для керівників дошкільних навчальних закладів Саксаганського району.

У своєму виступі методист ІМЦ Федоренко Т. А. ознайомила керівників дошкільних навчальних закладів зі змінами нормативної бази дошкільної освіти, основними напрямками реформування освіти (в рамках всеукраїнського обговорення проекту Концепції розвитку освіти України на період 2015-2025 роки); впровадженнями в практику роботи сучасного освітнього менеджменту як одного із аспектів побудови дієвої системи управління персоналом та надання управлінських послуг; сприянням постійному підвищенню якості освіти, оновленню її змісту та форм організації навчально-виховного процесу. 

Свій досвід роботи з теми: «Сучасні підходи до співпраці з громадськими організаціями в контексті державно-громадського управління дошкільним навчальним закладом» представила завідуюча комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 202 комбінованого типу» Неделько О. В. Було розглянуто механізм впливу громадськості на управління навчальним закладом та сприяння створенню ефективної моделі взаємодії керівника, громадськості, влади у розв’язанні освітніх проблем.

Не менш насиченим був виступ завідуючої комунальним закладом «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 57 фізкультурно-оздоровчого напряму» Тарасенко В. Д. з презентацією власного досвіду роботи участі в конкурсі соціальних проектів.

Рощенко Л. С., вихователь-методист комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад № 194 комбінованого типу», провела для колег презентацію упровадження мультисенсорного багатофункціонального центру для дітей в практику роботи дошкільних закладів.

В рамках інформаційного блоку директором навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня № 240» Швець О. М. був проведений прес-реліз «Виставковий світ 2017».

А особливу увагу привернув виступ практичного психолога навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня №278» П'ятигорець Н. В. з теми «Арт – терапія як метод роботи з дітьми з особливими освітніми проблемами».

Круглий стіл став своєрідним підсумком роботи дошкільних навчальних закладів в 2016-2017 році та початком роботи в новому 2017-2018 навчальному році.