Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

“Всім серцем любіть Україну свою!”

 

Мій край чудовий — Україна!
Тут народились ти і я.
Тут над ставком верба й калина,
Чарівна пісня солов’я.

Все найдорожче в цілім світі,
Бо тут почався наш політ.
Цвітуть волошки сині в житі,
Звідсіль ведуть дороги в світ.

        

   Патріотизм у найзагальнішому його розумінні – це любов до своєї рідної Батьківщини. Для кожної людини в світі її рідний край – найдорожчий та наймиліший серцю. Це той куточок землі, що привітав її з життям, де минули її дитячі роки, де живуть її найближчі та найдорожчі люди. Патріотизм виявляється у тому, що робить людина - це приносить благо її Батьківщині.

   Патріотичне виховання підростаючого покоління – основа стабільного розвитку країни в майбутньому. Формування патріотичних відчуттів багато в чому залежить від розвитку емоційної сфери дітей та юнацтва. Під патріотичним вихованням розуміється поступове і неухильне формування у молоді любові до своєї Батьківщини та рідного краю. Патріотизм — одна з найважливіших рис всебічно розвиненої особи. У дітей та юнацтва повинне вироблятися відчуття гордості за свою Батьківщину і свій народ, пошану до його великих звершень і гідних сторінок минулого. Патріотизм - це любов до своєї Вітчизни, до рідних місць ("землі батьків"), до рідної мови, до культури і традицій, до продуктів праці свого народу.

   Саме у бібліотеках району певна категорія користувачів має можливість об’єднатися спільними читацькими інтересами, віковими, психологічними особливостями тощо. У різних мовах слово бібліотека позначає одне і те ж: книжковий дім, книжковий склад, книгосховище, будинок для книг і відображає найдавніше уявлення про сутність і соціальне призначення бібліотеки: збереження книг. Древні греки давали поняттю “бібліотека”  таке  тлумаченя – “Це  місце,  де розум і душа черпають свої сили в старих чи нових ідеях”. Виконуючи свою головну місію, що полягає у збиранні, зберіганні, виро-бництві, розповсюдженні та використанні загальнодоступної інформації, біблі-отеки об'єктивно сприяють її перетворенню в цінний національний ресурс, від якого залежить сталий розвиток суспільства. Важливою складовою  діяльності бібліотеки є організація та проведення різноманітних масових заходів щодо просвіти та дозвілля юних користувачів.  Бібліотечний захід задовольняє і розвиває інформаційні потреби і запити користувачів, розширює коло пізнавальних інтересів, сприяє проведенню дозвілля, допомагає залученню нових користувачів до бібліотеки, створює імідж бібліотеки. Читачі юнацького віку віддають перевагу діалоговим, дискусійним, ігровим формам спілкування тому, що вони посилюють пізнавальну й читацьку активність, спонукають до самостійного мислення, вміння відстоювати особисту думку.

   Комунальними закладами культури Саксаганського району ”Міська бібліотека для дорослих” та “Міська дитяча бібліотека” до Дня незалежності України  з 12 по 28 серпня 2014 року буде проведено п'ятнадцять бібліотечних заходів, основною метою яких буде виховання у молодого покоління духу патріотизму, почуття чесності, самовідданості та порядності, формування знань про історію  своєї держави, державні символи, вивчення традицій і культури свого народу. Форми роботи із читачами будуть різними:  вікторини, бесіди, дайджести, музичні етюди, історичні години та конкурси, книжкові виставки тощо.

   Бажаємо всім мешканцям Саксаганського району та міста Кривого Рогу щастя, здоров'я, успіхів у справах, спрямованих на благо процвітання України!