Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

100 років бою під Крутами

29 січня Україна згадує подвиг студентів i гімназистів, які у далекому 1918 році загинули у нерівному бою із більшовицькими військами.

Трагічна загибель студентського загону під Крутами стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. І зараз ми з особливою гостротою та сумом згадуємо ті події, повсякчас проводячи страшну паралель з сьогоднішнім протистоянням наших воїнів на сході України, які відчайдушно б’ються за незалежність і територіальну цілісність нашої держави, за мирне небо над головами наших дітей.

З нагоди відзначення 100-річчя бою під Крутами та з метою гідного вшанування пам’яті полеглих у тому бою героїв у Саксаганському районі відбудеться ряд заходів. Активну участь традиційно візьмуть заклади освіти району, в яких пройдуть численні виховні та інформаційні години, тематичні літературні та художні виставки, уроки мужності тощо. У бібліотеках району також відбудуться інтерактивні уроки, історичні хронографи та екскурси, присвячені подіям сторічної давнини.