Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районний зліт пошукових загонів

16 листопада 2017 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник» Криворізької міської ради відбувся районний зліт пошукових загонів для загальноосвітніх навчальних закладів Саксаганського району «Скажи своє слово про Україну».

Трагічні події в Україні, починаючи з листопада 2013 року тривожать і не залишають байдужими жодного громадянина країни. І сьогодні у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави продовжують гинути воїни, кращі сини України.

У районному зльоті  взяли участь 12 навчальних закладів: № № 17, 19, 31, 43, 68, 119, 120, 124, 74, 118, № 91, КПНЗ «ЦТКЕУМ «Мандрівник» КМР.

Зліт розпочався документальним фільмом «Як це було…», який нагадав усім присутнім про початок тих трагічних подій, які переросли у бойові дії на Сході нашої держави.

Герої-криворіжці ціною власного життя захищають територіальну цілісність України на сході, а деякі пішли у вічність залишивши на згадку Пам'ять… Пам'ять  у вигляді меморіальних дошок, які відкриваються час від часу на будівлях шкіл, будинків, на честь криворіжців, загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході України виконуючи бойові завдання.

Про таких героїв розповідали учні пошукових загонів навчальних закладів Саксаганського району.

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять про загиблих криворіжців-захисників рідної неньки України.

Цікаві розповіді пошуковців, яскраві фотографії та презентації – все це демонструє системну роботу шкіл з напрямку героїко-патріотичного виховання учнівської молоді Саксаганського району.