Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги мешканців та власників домоволодінь на вулицях Чистопільска та Лавреньова Саксаганського району!

Доводимо до відома мешканців та власників домоволодінь на вулицях Чистопільска та Лавреньова Саксаганського району про наявність Експертного висновку №12.2-05-11-0141.17 про відповідність технологічної, конструкторської, технічної документації нормативним актам з питань охорони праці, затвердженого 28.08.2017 (видавник – ДП «Криворізький експертно-технічний центр Держпраці»). Метою проведення експертизи була перевірка відповідності «Проекту мір охорони житлових будівель селища Жуківка при веденні підземних гірничих робіт» вимогам нормативно-правових актів з питань охорони праці. В результаті чого спеціалістами надано висновок про відповідність Проекту зазначеним вимогам.

У ході оцінки проекту встановлено, що проведено спеціальні інструментальні спостереження за розвитком зон зрушення на земній поверхні та обстеження стану житлових будівництв селища Жуківка. Прогнозується «підроблення селища зоною, що становить небезпеку для приватних будівель селища, при відпрацюванні запасів в поверсі 1135-1045 м на північ від 229 осі. Очисні роботи на північ від 229 осі до відселення мешканців селища неприпустимі. До знесення селища і відселення мешканців, в разі нанесення шкоди домобудовам шкідливим впливом від підземних гірничих робіт, передбачено відшкодування збитків у вигляді ремонтних робіт або матеріальної компенсації».

Додатково нагадуємо, що наразі ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» організовано заходи щодо відселення власників домоволодінь на вулицях Чистопільска та Лавреньова на договірних умовах. З питань продажу домоволодінь на зазначених вулицях власникам рекомендуємо звертатись безпосередньо до підприємства.