Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про самоврядний контроль за використанням земельних ділянок у Саксаганському районі

   З метою запобігання порушенням земельного законодавства, своєчасного їх виявлення та усунення у Саксаганському районі створена та діє робоча група щодо здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель на території району. З початку року робочою групою обстежено 111 земельних ділянок, з яких 58 використовуються суб’єктами господарю-вання без наявності правовстановлюючих документів на землю. З метою притягнення до відповідальності порушників чинного земельного законодавства України інформацію направлено до правоохоронних органів, прокуратури та Державної інспекції сільського господарства в Дніпропетровській області.

   Землекористування в Україні є платним, а тому власники нерухомого майна мають оформити своє право користування земельними ділянками, на яких розташоване їх майно, та сплачувати або земельний податок, або орендну плату.

   На сьогодні почастішали факти самовільного зайняття земельних ділянок, що належать територіальній громаді міста, громадянами під встановлення металевих гаражів або будів-ництва капітальних гаражів. Зазначені порушення тягнуть за собою адміністративну, а в деяких випадках кримінальну відповідальність за самовільне зайняття земельних ділянок.    З метою попередження зазначеного радимо мешканцям діяти в межах законодавчих актів України.