Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Хрещення Київської Русі – України

          З метою відзначення 1028-ої річниці від Дня Хрещення Київської Русі-України у Саксаганському районі відбулися заходи, присвячені визначній події.

          28 липня в Україні відзначається державне свято – День хрещення Київської Русі-України. Ця дата обрана не випадково, адже саме в цей день Православна Церква вшановує пам'ять святого рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі.

          Прийняття християнства зіграло величезну роль у розвитку українського суспільства як невід’ємної частини європейської цивілізації. На сьогоднішній день Саксаганський район по праву вважається духовною колискою Кривбасу, завдячуючи цим розташуванню православних церков та храмів, а найголовніше – Спасо-Преображенському кафедральному собору.

          З нагоди відзначення Дня Хрещення Київської Русі-України у районі відбулися культурно-просвітницькі та урочисті святкові заходи. Зокрема, з 25 по 27 липня у комунальних закладах культури району «Міська бібліотека для дорослих» та «Міська дитяча бібліотека» для всіх бажаючих було організовано пізнавальні виставки книжкової літератури та періодики. А власне 28 липня 2016 року в усіх релігійних установах району були проведені урочисті богослужіння зі святковими молебнами за мир, злагоду і спокій у рідній країні та за щастя і єдність всього українського народу.