Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Батьки та діти нового інтернет-покоління Z

23 листопада 2017 року у Криворізькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 107 з поглибленим вивченням англійської мови відбувся семінар-тренінг для батьків «Особливості пізнавальної сфери школярів в умовах комп’ютеризації». Мета батьківського всеобучу – формування умінь та навичок конструктивної взаємодії із дітьми у родинах.

У формі лекції батьків ознайомили з особливостями мислення, сприйняття та пам’яті нового покоління дітей, яке народилося в епоху Інтернету.

Під час тренінгу найбільше зацікавлення викликала вправа «Батьківський чат», метою якої було створення основи для позитивного й комфортного спілкування серед учасників заходу.

Цікавою та новою формою роботи було створення колажу «Негативне-позитивне» та самостійне визначення основних постулатів взаємодії батьків із дітьми. Батьки мали можливість переглянути своє ставлення до дітей, до негативних, за їх думкою, якостей сучасного покоління.

Підбиваючи підсумки, батьки зібрали свої «скарби» (знання, уміння та навички), отримані під час семінару-тренінгу у «скриньку скарбів».

Завершився захід чарівною нотою. Батьки опустили лілії зі своїми бажаннями в «Озеро бажань» та змогли побачити, як вони розкривають пелюстки на знак того, що всі ці бажання здійсняться.