Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

З 26-річчям тебе, Україно! Звітує тобі Саксаганський район!

24 серпня 2017 року Саксаганський район відзначав 26-у річницю незалежності України та Свято Квітів. Програма свята за традицією була розділена на дві частини: денний та вечірній блоки. Одним із напрямків програми районного заходу  була спортивна програма - «Звітуємо тобі незалежна Україно», до якої увійшли: виставка спортивних досягнень; показові виступи кращих спортсменів району «Спортивний марафон»; велопробіг вулицями району; змагання: з міні-футболу серед збірних команд КФК підприємств, установ, організацій та закладів; Чемпіонат району з Кіокушин карате серед юнаків і дівчат 2004-2012 р. н.; гирьовий спорт, віджимання та шашки для всіх бажаючих, а також перегони серед дошкільнят на самокатах і велосипедах.

Традиційно святковий денний районний захід було відкрито велопробігом вулицями Саксаганського району, в якому взяли участь понад 150 велосипедистів, що представляли громадські організації «Вело Кривбас» та «ЮБФ».

У виставці спортивних досягнень взяли участь колективи спортивних закладів району (ДЮСШ № 8, ДЮСШ № 10, ЦСДЮМ «Олімп», міська федерація Фунакоши Шотокан карате-до, міська федерація рукопашного бою (клуб «Борець»), приватний заклад «ДЮСШ з футболу «Гірник»). Паралельно з виставкою свої показові виступи для відвідувачів районного свята демонстрували: вихованці відділень тхеквондо-ВТФ (тренер Чертков А. Г. - ДЮСШ № 10) та боксу (тренер Кучерявий О. М. – ДЮСШ № 8), футбольної академії ПЗ «ДЮСШ з футболу «Гірник» (тренер Чернявський М. А.), гуртка спорт+хіп-хоп (керівник Шевцова С. Ю. - ЦСДЮМ «Олімп»), команди з черлідінгу «Екстрім» (керівник Марчук Л. О. – КЗШ № 41), секцій міської федерації рукопашного бою (тренер Прокопенко І. М. – клуб «Борець» та тренер Кащін С. О. – клуб «Мастер»), жіноча та чоловіча команди з кросс фіту (керівники Конюшенко Юлія та Хміль В’ячеслав) фітнес клубу «CrossGym», а також команди з воркауту «Strong Side» (керівник Кацко Владислав).

Цього дня на стадіоні комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» КМР (вул. Бикова, 4) відбувся районний турнір з міні-футболу «Кубок незалежності України» серед збірних команд КФК підприємств, установ, організацій та закладів, в якому взяли участь три команди («Ашан», «Метінвест КРМЗ» та «Кривбасводоканал»). Третє місце посіла команда «Ашан», друге місце дісталося команді «Кривбасводоканал», перше місце та головний трофей «Кубок незалежності України» виборола команда «Метінвест КРМЗ». Переможці та призери районного турніру з міні-футболу були нагороджені кубками, грамотами, медалями та подарунками від ТОВ «Ашан» Україна гіпермаркет».

Біля МКЗ «ПК «Мистецький» (вул. Бикова, 2) відбувся Чемпіонат Сакаганського району з Кіокушин карате серед юнаків і дівчат 2004-2012 р. н., в якому взяли участь понад 60 юних спортсменів, де переможці та призери були нагороджені грамотами та медалями. Від депутатського корпусу політичної партії Опозиційний блок всі учасники спортивного заходу отримали подарунки.

У парку «Саксаганський» (вул. Бикова, 2) для всіх любителів силових і розумових видів спорту, керівниками фізичного виховання професійно-технічних навчальних закладів (КПГМЛ та КПЛ) Мараховським Юрієм Петровичем та Кізімішиним Володимиром Іллічем, були проведені змагання з гирьового спорту, віджимання від землі та шашок. Всі учасники, переможці та призери вищезазначених змагань від ФОП Павлова П. О. отримали солодощі та грошові винагороди.

Для самих маленьких мешканців нашого району на пішохідних алеях парку «Саксаганський» тренерами-викладачами комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8» КМР були проведені перегони на велосипедах і самокатах, в яких взяли участь понад 60 юних спортсменів. Всі учасники районних перегонів від ФОП Шаламова О. М. отримали солодкі подарунки.

У вечірній програмі святкового районного заходу на стадіоні комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» КМР (вул. Бикова, 4) відбулася спортивно-розважальна естафета «Як козаки за сіллю ходили», в якій взяли участь три команди: «Освіта», «Профтехосвіта» та «2-га міська лікарня». На кумедних будівельних візках, команди долали чудернацькі перешкоди змагаючись у силі, швидкості та спритності. Поздоровляємо команду «2-ї міської лікарні».

Тож зі святом тебе, Україно!