Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День незалежності у Саксаганському районі

24 серпня у парку Саксаганському відбулися урочисті та святкові заходи, присвячені 26-ій річниці незалежності України.

День незалежності – традиційно одне з найяскравіших та найулюбленіших свят саксаганців. Так і цього року, алеї парку від самого ранку наповнилися усмішками, строкатими барвами вишиванок та ароматом свіжоспечених українських короваїв.

Урочисте відкриття заходу розпочалося о 12. 00 патріотичним велопробігом та українським танком, після чого всіх присутніх із національним святом привітав голова районної у місті ради В. Беззубченко. У своєму виступі він зазначив: «26 років тому ми зробили свій доленосний вибір і отримали можливість власноруч будувати своє майбутнє. Сьогодні наша країна робить дедалі впевненіші кроки на шляху до нової цивілізованої європейської держави». За активну участь у суспільному житті району, за підтримку у підготовці та проведені святкових заходів від імені всіх саксаганців він подякував ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та ТОВ «Метінвест Холдинг».

У парку Саксаганському на всіх гостей свята чекали цікаві тематичні локації, майстер-класи з виготовлення етно-ляльки, сувенірної продукції та художнього розпису, цікаві фотозони. Справжньою родзинкою стала брендова інсталяція  «I love AMKR» від ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», яка зібрала велику кількість охочих сфотографуватися. Крім того, всі мали змогу насолодитися концертною програмою від кращих колективів району, повболівати за юних спортсменів, що брали участь у змаганнях з кіокушин-карате, послухати чудову музику у виконанні Криворізького муніципального оркестру або просто відпочити на алеях зеленої зони, де розмістилися численні  кафе під відкритим небом.

Гучне святкування відбувалося у парку Саксаганському аж до самого вечора, а потім о 18. 00 на стадіоні дитячо-юнацької спортивної школи № 10 продовжилося театралізованою програмою «З Днем народження, моя кохана Україно!», кульмінацією якої стало ефектне файер-шоу у неперевершеному виконанні артистів «Театру Вогню».

Участь у святкових заходах до Дня незалежності України взяли депутати місцевих рад, члени виконкому, керівники підприємств, державних установ, правоохоронних органів, мешканці та гості району – всього близько 7000 осіб.