Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про роботу районної робочої групи з питань функціонування бігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів

   За результатами роботи районної робочої групи з питань функціонування об'єктів бізнесу щодо обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів протягом 2013 року за встановлені порушення, а саме: за куріння тютюнових виробів і розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях співробітниками Саксаганського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області складено 1911 адміністративних протоколів.

   Працівниками ГВПВ Криворізької південної ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області вилучено з незаконного обігу 360 літрів лікеро-горілчаних виробів на загальну суму 21,6 тис. грн. та 1464 пачки тютюнових виробів на суму 13,7 тис. грн. До суду направлено сім адміністративних протоколів.

   Одним із актуальних завдань у роботі районної робочої групи за даним напрямком роботи було проведення заходів, направлених на запобігання протидії поширенню, вживанню та продажу алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

   Загалом протягом минулого року з питань моніторингу дотримання законодавства у сфері обігу алкогольної і тютюнової продукції проведено 25 рейдів, обстежено 73 об'єкта бізнесу. Зафіксовано сім фактів продажу дітям забороненої продукції. Продавців, які вчинили ці правопорушення, притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на суму 510 грн.

   У рамках роботи за визначеним напрямом відпрацьовано співпрацю з керівниками об'єктів мережевої торгівлі в частині недопущення в підвідомчих об'єктах торгівлі продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пивам особам, які не досягли 18 років. Забезпечено розповсюдження інформаційних табличок про заборону продажу вищезазначених товарів неповнолітнім.

   Також, у 2013 році було організовано масштабну профілактичну, просвітницьку роботу, спрямовану на попередження вживання алкогольних  напоїв та тютюнових виробів серед дітей та молоді. З метою формування у дитячому середовищі ведення здорового способу життя в навчальних закладах і закладах тимчасового перебування дітей відбулось 83 профілактичні бесіди за участю працівників кримінальної міліції у справах дітей РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області; служби у справах дітей; відділів: освіти,  у справах сім'ї і молоді виконкому районної у місті ради.

   У Криворізькій міській комунальній газеті “Червоний гірник” та на офіційному веб-сайті виконкому Саксаганської районної у місті ради розміщено  інформацію відповідного спрямування, включаючи телефон “гарячої лінії”, за яким можна повідомити про порушення обігу алкогольної і тютюнової продукції, у тому числі продажу її дітям.

   Нагадуємо, що з означених питань можна повідомити за телефоном: 64-33-25 (служба у справах дітей виконкому районної у місті ради).

   Пріоритетними напрямами роботи районної робочої групи з питань функціонування об'єктів бізнесу з даного питання є протидія поширенню вживання  та продажу алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років шляхом проведення  систематичного моніторингу об'єктів торгівлі, розташованих поблизу навчальних закладів, закладів культури та спорту, та проведення рейдової роботи із відстеження дотримання суб'єктами господарювання вимог Законів України “Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами”, “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я”.