Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Тиждень безпеки в навчальних закладах району

З метою набуття у підростаючого покоління навичок свідомого, поважного ставлення до збереження здоров’я і життя в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, залучення дітей до масово-роз’яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності в навчальних закладах району з 17.10.2017 по 20.10.2017 проведені «Тижні безпеки життєдіяльності».

Вихователі та вчителі проводили з дітьми бесіди, заняття, вивчали правила поведінки, спрямовані на охорону життя, безпеки та здоров’я дитини. До цієї роботи педагоги поставилися нестандартно, шукали такі методи та прийоми впливу на дітей, щоб вони самостійно доходили до висновків, спостерігаючи, проводячи досліди, аналізуючи та узагальнюючи. В ході проведення Тижня використовувалися різноманітні форми роботи: бесіди, вікторини, сценовані вистави, тренувальні вправи.

Крім того, згідно вказівки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, спільно з управлінням освіти і науки Криворізької міської ради було визначено по одному дошкільному та по одному загальноосвітньому навчальному закладу, на базі яких відбулися показові навчально-тренувальні заняття з евакуацією. Таким чином, показові навчання відбулися в дошкільному навчальному закладі № 32 та в загальноосвітній школі № 41. До цих заходів були залучені представники рятувальних служб, а також були присутні керівники районних відділів освіти та керівники інших навчальних закладів району, котрі спостерігали та оцінювали хід евакуації для подальшого проведення аналогічних тренувань у своїх закладах. Під час проведення навчальної евакуації колективи згаданих закладів діяли чітко та впевнено, що свідчить про злагодженість та позитивний результат періодичного відпрацювання відповідних дій. Рятувальники вчили учасників навчально-виховного процесу як діяти на випадок надзвичайної пригоди. Під час навчання було проведено навчальну евакуацію. Також рятівники розповіли про основні правила безпеки в побуті та під час відпочинку, алгоритм дій у разі виникнення пожежі. Показали дітям можливості пожежно-рятувальної техніки. Діти на кілька хвилин могли стати рятівниками, одягнувши на себе захисний костюм.

Як зізналися самі учні, ці заходи є для них повчальними, адже вони дізнаються багато нового та  корисного для себе і що найважливіше – вчаться цінувати власне життя