Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Обговоримо правопорушення!

21 березня 2018 року у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 41 проведено інформаційну зустріч для учнів старших класів на тему: «Профілактика негативних проявів у дитячому середовищі».

Метою такого заходу є ознайомлення учнів з актуальними проблемами дітей свого віку, з якими вони буває стикаються у повсякденному житті, таких як злочинність та правопорушення серед дітей і підлітків, куріння, вживання алкогольних напоїв, наркотичних речовин та жорстокого поводження між дітьми в умовах навчального закладу.

Діти уважно слухали виступи спеціаліста служби у справах дітей, сімейного лікаря, інспекторів сектору ювенальної превенції сектору превенції Саксаганського ВП та управління патрульної поліції.

Так, на прикладі сімнадцятирічного О., який у січні поточного року потрапив до реанімаційного відділення КЗ «Криворізька міська клінічна лікарня №8» Дніпропетровської обласної ради» з отруєнням етанолом, кожен присутній усвідомив, що шкідливі звички – це погано, бо шкодить здоров’ю та тягне за собою відповідальність за свої вчинки. Проте все ж є діти, які з власного досвіду знають смак цигарок, присмак пива, алкогольних та сла-боалкогольних напоїв.

До учнів доведено змістовну інформацію про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх осіб у разі скоєння ними правопорушень. Наведено статистичні дані та реальні життєві приклади з досвіду роботи спеціалістів. Під час жвавої дискусії обговорено ряд питань, що стосуються дітей та наслідків за скоєння ними адміністративних та кримінальних правопорушень.