Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Підсумки літньої оздоровчої компанії 2016 року

   21 вересня 2016 року на засіданні виконкому районної у місті ради були підведені підсумки літньої оздоровчої компанії 2016 року. Завідуюча відділом у справах сімї і молоді у своїй доповіді зазначила, что для змістовного літнього відпочинку, оздоровлення та зайнятості більше 12 тисяч дітей шкільного віку, які проживають у районі, улітку 2016 року функціонувало 26 таборів з денним перебуванням на базі Криворізьких загальноосвітніх шкіл №№ 14, 17, 19, 21, 31, 41, 43, 51, 58, 68, 72, 113, 119, 120, 122, 124, Криворізького природничо-наукового ліцею, навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I ступеню № 240», Криворізьких спеціалізованих шкіл №№ 70, 74, 107, 118, Криворізького навчально-виховного комплексу № 35 «Загальноосвітня школа I-III ступенів – багатопрофільний ліцей «Імпульс», Криворізької гімназії № 91, дитячих юнацьких спортивних шкіл №№ 8, 10.

   Усього за дві зміни 2016 року охоплено змістовним дозвіллям 5150 дітей, що складає 45,1% від загальної кількості дітей шкільного віку, які підлягають оздоровленню.

   За дві табірні зміни було організовано 189 екскурсій. Всього екскурсіями та походами було охоплено майже 3500 дітей.

   У рамках соціального проекту «Кривий Ріг – місто дитячих розваг» організовано безкоштовне щоденне відвідування атракціонів для дітей соціально незахищених категорій. Протягом роботи таборів з денним перебуванням більше 400 дітей відвідали атракціони.

   З метою соціального захисту дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, для забезпечення їх повноцінного дозвілля та харчування у таборах з денним перебуванням, які працювали на базі загальноосвітніх закладів району влітку 2016 року, із районного у місті бюджету було виділено 17 700 гривень, що на шість відсотків більше ніж у 2015 році. Безкоштовне харчування отримали 89 дітей зазначеної категорії.

   Улітку поточного року в позаміських таборах (ДОТ «Слава» та ДОТ «Сонячний») за бюджетні кошти оздоровлено та охоплено відпочинком 556 дітей;  у ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія» – двоє дітей; у КЗО «Загальна санаторна школа-інтернат «Дитячий центр соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» - 15 дітей, у ДОТ «Веселка» - троє дітей.

   Проведено 27 рейдів щодо протидії тіньовому виробництву та обігу алкогольних, тютюнових виробів та недопущення продажу данної продукції неповнолітнім особам,  «Діти вулиці». Порушень не виявлено.

   У місцевих санаторіях у 2016 році оздоровлено 64 дитини, у санаторіях за межами міста – 17 дітей, 5 134 – амбулаторно.

   Під час літнього оздоровчого періоду 2016 року комітетом з фізичної культури та спорту спільно з відділами: освіти, у справах сім’ї і молоді  виконкому районної у місті ради було організовано й проведено літню спартакіаду «Юність-2016», в якій взяли участь понад 8500 дітей та молоді.

   У літній період 2016 року закладами культури району було проведено 61 культурно-масовий захід  та охоплено 1 501 особа  із числа дітей та молоді.

   Голова районної у місті ради Беззубченко Валерій Вікторович за підсумками огляду-конкурсу на кращу організацію дозвілля у таборах з денним перебуванням, що працювали на базі загальноосвітніх навчальних закладів району оголосив Подяку і нагородив кращих:

- колектив табору з денним перебуванням «Веселка», (Криворізька загальноосвітня школа I-III ступенів №68 Криворізької міської ради Дніпропетровської області, начальник табору Білоусова Анастасія Миколаївна);

- колектив табору з денним перебуванням «Зодіак», (Криворізька загальноосвітня школа I-III ступенів №113 Криворізької міської ради Дніпропетровської області, начальник табору Майстренко Тетяна Олександрівна);

- колектив табору з денним перебуванням «Дивосвіт», (Криворізька загальноосвітня школа I-III ступенів №19 Криворізької міської ради Дніпропетровської області, начальник табору Каменецька Оксана Володимирівна);

- колектив табору з денним перебуванням «Винахідник», (Криворізький природничо-науковий ліцей Криворізької міської ради Дніпропетровської області, начальник табору Лавріненко Тетяна Василівна).

   Закінчуючи свій виступ доповідач наголосила на тому, что зважаючи на зменшення кількості позаміських таборів - є нагальна потреба у 2017 році організувати роботу пристосованих таборів протягом усього літа, збільшення мережі дитячих закладів відпочинку, створивши їх на базах позашкільних навчальних закладів.

   За результатами виступу і обговорення прийнято відповідне рішення виконкому районної у місті ради.