Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про проведення уроку краєзнавчого читання у бібліотеці-філіалі № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека»

   20  вересня 2016 року бібліотека-філіал № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» для своїх читачів провела уроки краєзнавчого літературознавства. До нас завітали учні  3-го класу ЗОШ № 14 та учні 5-А і 5-Б ЗОШ № 120. Для них провели літературно-художній колаж «Талановите різнобарв’я Криворіжжя».

   Присутніх ознайомили з життям та творчістю письменників-земляків - таких, як О. Стариков, П. Глазовий, П. Симоненко, Л. Челнокова, Л. Баранова, Г. Гусейнова, В. Гриценко та інших. Діти дізналися про цікаві біографічні моменти з життя письменників рідного краю, переглянули їхні фото та послухали вірші поетів-земляків. Читачі з великою цікавістю познайомилися з матеріалами книжкової виставки «Талантів різнобарв’я».

   На зустріч до своїх читачів завітали і самі письменники, а саме: до третьокласників прийшла Ніна Дмитрівна Йолкіна зі своєю новою книжечкою «Ясне сонечно». За свою першу збірку дитячих віршів «Гіркий мед», автор  була удостоєна диплому ХVIII Загальноукраїнського конкурсу «Українська мова – мова єднання», що проходив в м. Одеса цього року.

   До учнів 5-х класів завітала письменниця, ілюстратор, художник -  Вікторія Вікторівна Галех. Вона представила на суд читачів збірку казок «Казок забутих таїна», декламувала вірші, познайомила дітей зі своїми картинами, виконаними у техніках викладання бісером та кам’яної аплікації. Наприкінці зустрічі відвідувачі мали можливість ознайомитись з творчими доробками автора.