Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Україна єдина

   Відповідно до плану заходів з підготовки та відзначення в районі 19-ої річниці Конституції України, враховуючи її вирішальне значення у розбудові демократичної незалежної держави та консолідуючу роль у розвитку в Україні громадянського суспільства на базі пришкільних дитячих закладів відпочинку з денним перебуванням Саксаганського району проведено низку заходів, спрямованих на виховання поваги до Конституції України, формування правової культури, історію вітчизняного конституційного права. Це і підготовка інформ-дайджестів «Конституція України – символ незалежної держави», і диспути та турніри із знання історії розвитку конституційного права. А у дитячому таборі з денним перебуванням «Дивосвіт», який функціонує на базі Криворізької гімназії № 91, увесь день (24 червня 2015 року) пройшов під гаслом «Україна єдина».

   На початку  адміністрацією табору проведено тематичну лінійку з нагоди відзначення у районі 19-ої річниці Конституції України. Далі вихованці табору залюбки долучилися до конкурсу малюнка на асфальті «Україна єдина». Метою цього конкурсу є не лише розвиток дитячої та  юнацької художньої майстерності, а головне – виховання любові до рідного краю, пошани до Батьківщини, почуття гордості за рідний народ.

   Продовжено низку заходів відкритими заняттями гуртків художньо-естетичного та краєзнавчого спрямування. Під час роботи гуртківці  виконали колективну роботу «Дивна країна – Україна», яка  була виконана в техніці «солоне тісто». Мета заняття – поглибити знання учнів про свою державу, історію українського народу,  про створення Конституції, про історію виникнення державних символів.

   А завершили  свято проведенням флешмобу «Україна єдина», під час якого майже 200 дітей у жестах та рухах виражали свою громадянську позицію щодо моральної підтримки тих патріотів і мужніх захисників Вітчизни, які зараз на сході країни  боронять цілісність і суверенну незалежність України.