Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Юнацька збірна команда Саксаганського району з баскетболу друга на турнірі пам’яті народного депутата України трьох скликань, почесного громадянина міста Кривого Рогу Гурова Вадима Миколайовича

   З метою популяризації та розвитку юнацького баскетболу в місті, зміцнення здоров’я учнів шляхом залучення їх до регулярних занять ігровими видами спорту, виявлення здібних спортсменів та їх підготовці для подальшої участі в обласних змаганнях, з 19 по 22 лютого 2018 року в спортивному залі комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» КМР (вул. Бикова, 4) відбувся ХVІІІ міській турнір з баскетболу серед юнаків старшого шкільного віку за програмою міських спортивних ігор «Олімпійські надії», присвячений пам’яті народного депутата України трьох скликань Гурова Вадима Миколайовича та з нагоди 74-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників, в якому взяли участь 96 спортсменів з восьми збірних команд: з семи районів та збірної команди професійно-технічних навчальних закладів міста.

   За жеребом всі учасники були розділені на дві групи по чотири команди в кожній. До групи «А» увійшли збірні команди: Покровського, Саксаганського, Довгинцівського районів та збірна ПТНЗ; до групи «Б» потрапили команди: Центрально-Міського, Тернівського, Інгулецького та Металургійного районів,. Команди, що зайняли в своїх групах другі місця зустрілися між собою за право володіти «бронзовими» нагородами. В двобої між збірними командами Покровського та Металургійного районів, перемогу святкували юні покровчани (тренер Лежепьокова С. Л.). Переможці групового раунду - спортсмени Саксаганського та Тернівського районів, протягом шести років є постійними суперниками, та знову змагалися між собою у фіналі за право володіти почесним трофеєм - Кубком Гурова  В. М.

   Цього року сильнішими виявилися тернівчани (тренер Москаленко В. І.), юні саксаганці (тренер Колесник В. О.) посіли друге місце.

   Криворізький міський голова Вілкул Юрій Григорович нагородив переможців і призерів міських змагань перехідним та пам’ятними кубками, дипломами, медалями.

   Від депутата Криворізької міської ради Греська Валерія Володимировича команда переможець турніру отримала цінні подарунки у вигляді пауербанків, всім командам учасницям змагань дісталися баскетбольні м’ячі.

   Організаційний комітет міського турніру визначив найкращих гравців, ними стали:

- кращим центровим – Баландін Данило (Покровський район);

- кращим захисником – Смоловий Сергій (Саксаганський район);

- кращим нападником – Горобченко Павло (Тернівський район).

   Нажаль ми знову другі, але у саксаганців є свій характер і справжня спортивна злість та жага до перемоги, тож, з нетерпінням будемо чекати перемогу у наступному році

   Відзначаємо, що цим почесним трофеєм вже сім років поспіль володіють наші юні дівчата саксаганочки, які з 26 лютого 2018 року по 01 березня 2018 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» КМР (вул. Бикова, 4) будуть захищати свій титул у ХVІІ міському турнірі з баскетболу серед дівочих збірних команд, присвячений пам’яті народного депутата України трьох скликань Гурова Вадима Миколайовича та з нагоди міжнародного жіночого Дня 8 березня. Побажаємо нашим дівчатам перемоги, втримуючи високу планку поставлених цілей.