Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Саксаганці вшанували подвиг героїв-визволителів Кривого Рогу

   22 лютого Кривий Ріг відзначив 74-ту річницю визволення від нацистської окупації. З нагоди пам’ятної дати у районі відбулися урочисті заходи.

   Незважаючи на морозну погоду та пронизливий вітер, біля пам’ятних знаків, що нагадують про безсмертний подвиг героїв-визволителів нашого міста, зібралися разом ветерани Великої Вітчизняної війни, керівництво району, представники трудових колективів організацій, підприємств та установ, а також студентська та учнівська молодь. Традиційний, та від цього не менш зворушливий, мітинг-реквієм відбувся біля братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 р. Душевні пісні у виконанні кращих співаків району, флеш-моб «Пам’ять» від учнівської молоді та прониклива, життєстверджуюча промова голови Саксаганської районної у місті ради В. Беззубченка сколихнули у душах присутніх почуття глибокого суму та водночас гордості за трагічний і славний  шлях тих, хто віддав своє життя за мирне небо над рідним містом. На мітингу були присутні близько 300 осіб.

   У цей же день відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку на честь 50-річчя визволення міста Кривого Рогу від фашистських загарбників. Участь у покладанні взяли ветерани Великої Вітчизняної війни, народний депутат України А. Гальченко,  голова Саксаганської районної у місті ради В. Беззубченко, заступник голови районної у місті ради І. Криворотній, голова Ради Саксаганської районної організації ветеранів м. Кривого Рогу С. Рябкіна, представники депутатського корпусу Саксаганської районної у місті ради, трудові колективи підприємств, установ та організацій, учнівська та студентська молодь району – всього понад 200 осіб.