Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Підбито підсумки інвентаризації комунального майна підприємств, закладів та установ, розміщених на території Саксаганського району

   На виконання розпорядження Криворізького міського голови від 29. 09. 2017 № 2218-р  «Про щорічну інвентаризацію майна комунальної власності міста», підбито підбито підсумки  інвентаризації комунального майна Саксаганського району. У Саксаганському районі станом на 01. 10. 2017 зареєстровано 23 комунальні підприємства, установи та організації, а також заклади освіти, які знаходяться у підпорядкуванні відділу освіти виконкому районної у місті ради.

   За результатами проведеної інвентаризації встановлено, що загальна вартість комунального майна, що перебуває на балансі підприємств, закладів та установ району, станом на 01. 10. 2017 становить 1,92 млрд. грн., з нього на балансі не комунальних установ без передачі права власності перебуває майна на загальну суму 2,0 млн. грн.

   Комунальними підприємствами, установами та організаціями району про-інвентаризовано 693 об’єкта нерухомості, з них перебуває на балансі комунальних установ, підприємств, організацій району 690 об’єктів, на балансі не комунальних установ без передачі права власності – 3 об’єкта.

   За результатами проведеної інвентаризації станом на 01. 10. 2017 вартість основних засобів комунальних підприємств, закладів та установ району, у тому числі тих, які знаходяться на балансі некомунальних установ без передачі права власності, становить 1,87 млрд. грн. За інвентаризаційний період (з 01. 10. 2016 по 01. 10. 2017) відбулося зменшення вартості основних засобів внаслідок їх списання, передачі, продажу або повернення на суму 29,34 млн. грн., внаслідок перенесення розкраденого майна на позабалансові рахунки – на суму 37,38 тис. грн., тоді як внаслідок прийняття або придбання вартість основних засобів збільшилась на 168,95 млн. грн. В окремих закладах, установах, організаціях протягом інвентаризаційного періоду проводилась індексація (переоцінка вартості), що призвело до збільшення вартості основних засобів на суму 14,63 млн. грн.