Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах Саксаганського району за 2017 рік

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради повідомляє, що протягом 2017 року на підприємствах району Криворізьким відділенням Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області обліковано 17 випадків виробничого травматизму.

Фактично протягом 2017 року сталося, розслідувано і взято на облік 17 випадків, під час яких постраждало 17 працівників.

Групових нещасних випадків та випадків зі смертельним наслідком у звітному періоді не сталося, у той час як у 2016 році сталося два випадки зі смертельними наслідками.

Аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах району за 2017 рік в порівнянні з 2016 роком показав, що загальний рівень травматизму збільшився на п’ять випадків або майже на 42 % (17 випадків проти 12 відповідно).

Найбільша кількість випадків виробничого травматизму зареєстровано на підприємствах промисловості (ТОВ «МЕТІНВЕСТ-КРМЗ», ТОВ «Промисловий ремонт») – 12 випадків або майже 71 % від загальної їх кількості, з яких 11 або 65 % – на ТОВ «МЕТІНВЕСТ-КРМЗ».

Основними причинами виробничого травматизму в семи  випадках (41 %) стало порушення трудової та виробничої дисципліни, в трьох (18 %) – особиста необережність, в двох (12 %) – допуск до роботи без навчання та перевірки знань з охорони праці та інші. 

Основні фактори травмування розподілились: падіння, обрушення обвалення предметів, матеріалів, породи, грунту тощо – 5 випадків (29 %), падіння потерпілого – 4 випадки (24 %), інші види – 4 випадки (24 %) та інші.

У звітному періоді внаслідок травм втрачено 629 днів працездатності, матеріальні наслідки склали 166,1 тис. грн.

Згідно з аналізом професійних захворювань протягом 2017 року зареєстровано один випадок професійного захворювання у працівника ТОВ «ГРАНИТНИЙ ДВІР «КОМЕТА».

Загалом по району рівень профзахворювань у порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшився на шість випадків (1 випадок проти 7 відповідно).