Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День здорової дитини

Здоров’я – це справжній дар. Ми повинні його берегти, шанувати та піклуватися про нього.

Саме тому в закладах дошкільної освіти Саксаганського району проведено День здоров’я під гаслом «Водичка, сонце, квіти в лузі – це мої найкращі друзі». Це дуже веселе свято, якого чекали всі дошкільнята. Протягом дня педагогічні працівники обговорювали з дітлахами користь загартування.

Цікаві ігри та розваги з водою проводились з малюками у басейнах-плескальницях на території закладу. У спекотні дні це дуже важливе дійство для дітлахів. Пограти іграшками у воді, поплескати воду один на одного… Тим самим забезпечується повноцінне загартування повітрям, сонцем і водою.

Під час свята з дітьми були проведені різноманітні рухливі  ігри, змагання, вікторини, які були спрямовані на виховання дбайливого ставлення до свого здоров’я. Формування розуміння того, що здоров’я складається з багатьох чинників, таких як: рухові навички, здорове харчування, позитивний настрій (емоційне здоров’я) тощо.  

Кухарі в  цей день корисні страви перетворили на чарівні, з цікавими назвами: суп «Здоров’ятка», каша «Растішка», компот «Вітамінка», чай «Нехворійка».

У всіх вихованців бадьорий та веселий настрій після ігор! А який прекрасний апетит! Та й денний сон приходить сам по собі непомітно! Це всі ті радощі, які може дати літо!